İYİ Parti’den ihracı istenen Ümit Dikbayır: Susmam mümkün değil

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 5:17 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 5:23 pm

İYİ Parti’den ihracı istenen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla, “Gelinen noktada Türkiye’ye ve Türk milletine güneşi vadeden İYİ Parti’nin üzerine gölge düşürülmesini karşısında susmam mümkün değildir” dedi.

Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medya hesabından “Büyük Türk Milletinin bilgisine…” notuyla paylaştığı video ile açıklamalarda bulundu.

Hakkında ortaya atılan ‘partili bir kadını taciz ettiği’ yönündeki iddiayı yalanlayan Dikbayır, partisinden istifa etmeyeceğini belirtti.

Dikbayır açıklamasında şunları söyledi:

“Milletimizin umudu olarak anılması gereken İYİ Parti, maalesef iftiralar ve dedikodularla anılmaktadır. İlk günlerde şahsımın onuru ve şerefim söz konusu olsa da dava arkadaşlarımın bir toz zerresi kadar emeğinin heba olmaması adına suskunluğumu korudum. İnandım ve bekledim ki genel başkanımız bu dedikodu ve iftira çarkını kıracak gereğini yapacak. İnanıyordum ki sayın Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti’ye verilen hiçbir emeği iftira, hırsızlık ve para ilişkileri ile aynı cümle içinde kullandırmayacak. Ama olmadı.

‘GELİNEN NOKTADA SUSMAM MÜMKÜN DEĞİL’

Bu çirkin işlerin önüne geçmek yerine bu kazanın altına odun atıldı. Suskunluğumu korumakla birlikte partimizin elini rahatlatmak soluk aldırmak için hakkımdaki iddiaların araştırılmasını talep ettim. Hem parti disiplin kuruluna hem de İYİ Parti TBMM Grup Yönetimi’ne dilekçe verdim. Ancak kutsal emanet olarak gördüğüm emekleri korumaktaki hassasiyetim partimizin gerekli kurullarında karşılık bulmadı. Gelinen noktada Türkiye’ye ve Türk milletine güneşi vadeden İYİ Parti’nin üzerine gölge düşürülmesini karşısında susmam mümkün değildir. Gördüm ki suskunluk genel başkanımızın etrafına yuvalanan ve o güneşi gölgelemeye kalkan hesapçı kişi ve odaklara güç katmaktan başka işe yaramayacak.

‘HER GÜN YENİ İDDİALAR ÜRETİLİYOR’

Öyle sınır tanımaz bir iftira kampanyasıyla karşı karşıyayız ki her gün iddialar değişiyor, her gün yeni iddialar üretiliyor. Nitekim benim sayın genel başkan ve yakınlarının hesaplarını incelettiğim yalanıyla başlayan dedikodular bugün bugün disiplin kuruluna sevkimde gerekçe gösterilen taciz iftirasının atıldığı ahlaksız bir girdaba kadar sürüklenmiştir.

‘GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUM’

Ben bir haysiyet mücadelesi veriyorum ve bu mücadele yalnızca kendi adıma verdiğim bir mücadele değildir. Bu mücadele başta canımdan aziz bildiğim ailem olmak üzere gönül veren tüm seçmenlerimiz adınadır. İYİ Parti’nin hiç hakketmediği iftiralarla anılmamak içindir. Bu hareket üç beş kendini bilmez yalanlarıyla genel başkan fikrini zehirlemeye kalkacağı sahipsiz bir hareket değildir.

Bu çirkinlikleri artık hukukun, adaletin gündemine taşıyorum. Tüm iddiaların araştırılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum.”

Ümit Dikbayır’dan istifa açıklaması

Kaynak: TELE1