İYİ Partiden ‘İBB’ye kayyum atanacak’ iddialarına yanıt: Sonu iyi bitmez

Yayın tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma 12:25 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 12:26 pm

İYİ Partili Cihan Paçacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kayyum atanacağı yönündeki iddialara ilişkin konuştu. Paçacı, “Eğer yaparlarsa Türkiye’de ciddi sonuçlar çıkar. Bu bir çılgınlık olur” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Cihan Paçacı ve Prof. Dr. Metin Ergun, Kanal 42’de yayınlanan Sümen Altı programının konuğu oldu. Paçacı ve Ergun gazeteci Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı.

İYİ Partili isimler, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye açılan teftişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergun ve Paçacı, “İBB’ye kayyum mu atanmak istiyor?” sorusunu yanıtladı.

“MÜFETTİŞ ELİYLE TERÖRİST TESPİT ETMEYE ÇALIŞAN TEK ÜLKEYİZ”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, “Dünyada herhalde müfettiş eliyle terörist tespit etmeye gayret eden tek ülke biziz. Müfettişler gönderiyoruz, terörist mi değil mi tespit etmeye gayret sarf ediyoruz. Bu komedi. Ekonomide sıkıştılar, gündemi değiştirmeye yönelik bir hadise gibi geliyor bana” dedi.

“ÇILGINLIK OLUR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ise, “İstanbul’a kayyum atanırsa ne olur? Çılgınlık olur. Kayyum atamasını yapamazlar. Eğer yaparlarsa Türkiye’de ciddi sonuçlar çıkar. İki defa seçim kazanmış bir kişiden bahsediyorsunuz ve milletin iradesine karşı, tek başına bir kişinin iradesi ‘Benim iradem, milletin iradesinin üzerindedir’ denektir bu. Millet, bunu affetmez. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Bu bir çılgınlık olur” dedi.

“O İHTİMALİN SONU İYİ BİTMEZ”

Ortada son derece gayriciddi bir durum olduğunu ve eğer terör ile iltisaklı kişiler varsa İçişleri Bakanlığı’nın ve Adalet Bakanlığı’nın derhal görevini yapması gerektiğinin altını çizen Paçacı, şöyle konuştu:

“Sayın İmamoğlu da ifade etti, eğer böyle bir durum varsa İçişleri ve Adalet Bakanlığı görevini yapmamış demektir. Kayyum atanma ihtimalini konuşmak istemiyorum. Çünkü o ihtimalin sonu iyi bitmez. Demokrasi ortadan kalkmış olur. Milletin iradesi yok sayılmış olur. Kayyum atanmaz mı atanır. Yani bu bir yöntemdir. Çok ciddi ve sonucu kesin olan iddialar olması lazım. Burası İstanbul Belediyesi ve itham ettiğiniz şey de yani kayyum atamasını gerektirecek hiçbir şey değil. Dolayısıyla böyle olacağını ben sanmıyorum. Gündemi değiştirerek, herkesin ilgi duyacağı bir konu bu. Bir anda Türkiye’nin meseleleri, vatandaşın dertlerini, ızdıraplarını bir kenara koyup, bunu tartıştırma gayretleridir. Bir sonuç çıkacağını sanmıyorum”

AKP’den İBB teftişine tepki: İmamoğlu’na can suyu veriyoruz