İYİ Parti’den Cahit Özkan açıklaması: AKP’li siyasilere ders olmalı

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 2:39 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 1:13 pm

İYİ Partili Naci Cinisli, AKP’nin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a yönelik tutumunun değişmesine tepki gösterek,”Kendi grup başkanvekili bile intibak edememiş ki kendi yönetimi tarafından dışlanmıştır” dedi.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “Bankacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Diar Kanun Teklifi”nde partisi adına görüşlerini dile getirdi. Esnafın, sanatkârın, çiftçinin, memurun, sanayicinin, öğrencinin ve emeklinin hiçbir sorununa çare olmayan fırsatçı bir torba kanun teklifi ile karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Naci Cinisli, “Torba kanunlar, AK Parti’nin milletimize doğrudan sunamadığı tuzaklı maddelerin kamuflajı olarak kullanılıyor. Bu yüreksiz ve sinsi tavra karşıyız. Bu sakıncalı tavrın ülkemize, milletimize yararı olduğunu kim düşünebilir?’’ dedi

CAHİT ÖZKAN AÇIKLAMASI: DERS OLMALI

Naci Cinisli, AKP’nin dış politikadaki tavizlerinin Türkiye’nin itibarını derinden sarstığını belirtti. Cinisli, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın görevden alınmasının AKP’ye ve AKP’nin kararlarına imza atan bürokratlara bir ders olması gerektiğini belirtti. Cinisli’nin konuşması şöyle:

“Hem dış politkamız hem de ekonomimizi direkt etkileyen hadiselerden çok ciddi itibar kayıpları yaşıyoruz. Buna en güzel örnekte Cemal Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan’a verilmesi ve akabinde en üst düzeyde ziyaret yapılmasıdır. Bu sadece dış politika meselesi değildir. Aynı zamanda ülkenin her açıdan güven ve itibar meselesidir. Bu bir egemenlik ihlalidir. Dünyaya bizim tarafımızdan anlatılan bu inanılmaz katliamın dosyasının hukuk sistemimizden tamamen farklı bir ülkeye teslim edilmesi AK Parti’nin yaptığı bir egemenlik ihlalidir. Kaşıkçı dosyasının neye karşılık verildiğini bilmek istiyoruz. Kaşıkçı dosyasının verilmesi Rahip Brunson, Alman Gazeteci Deniz Yücel ve Mavi Marmara meselelerinden daha da vahim ve keyfi sorumsuz bir uygulamadır. Bunu gören yabancı ülkemizden devamlı taviz bekler. Yatırımcı ise hiç gelmez. İktidarın Birleşik Arap Emirlikleri’ne git geline kendi grup başkanvekili bile intibak edememiş ki kendi yönetimi tarafından dışlanmıştır. Bu ibretlik hadise AK Parti siyasilerine ve AK Parti sorumlu karaına imza atan bürokratların ders olmalı. Yarın AK Parti yönetiminin kimi nasıl ortada bırakacağı kimse tarafından bilinemez. Biz İYİ Parti olarak devlet aklı ve sorumluluğu ile makul hareket edilmesini savunuyoruz”

 

Milletin Sesi İstanbul Mitingi’nin detayları belli oldu!