İYİ Parti’den ‘Burası Kürdistan’ gözaltısına açıklama: Senaryo

Yayın tarihi: 30 Ekim 2021 Cumartesi 4:42 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2021 Cumartesi 4:53 pm

Meral Akşener’e Siirt ziyaretinde “Burası Kürdistan” diyen esnafın gözaltına alınmasıyla ilgili İYİ Parti’den ilk açıklama geldi: “Sanki şikayetçi olmuşuz gibi hemen gözaltına alınması senaryodur.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Meral Akşener ile girdiği bir diyalogda “Burası Kürdistan” diyen Cemil Taşkesen’in gözaltına alınmasını ‘senaryo’ olarak nitelendirdi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Ensarioğlu, Siirt’te Akşener’e tepki gösteren Taşkesen’in demokratik ortamda fikrini söylediğini ifade etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘Kürdistan’ kelimesini kullandığı hatırlatmasında bulunan Ensarioğlu, şöyle konuştu:

“ŞİKAYETÇİ OLMUŞUZ GİBİ HEMEN GÖZALTINA ALINMASI SENARYO”

“Biz kendisinden şikayetçi ve davacı değiliz, davacı ve şikayetçi olacak bir durumda yoktur. Genel başkanımız ile konuşurken, demokratik ortamda fikirlerini söylemiştir. Özellikle son dönemde partimiz ile ilgili birtakım senaryolar devreye konulmak isteniyor. Orada bazı televizyon kanallarının hazır bulunması ve sanki şikayetçi olmuşuz gibi hemen gözaltına alınması bize göre senaryodur. ‘Kürdistan’ sözünün hukuken yasak olup olmadığını bilmiyorum ama aynı sözü daha önce Recep Tayyip Erdoğan ve bazı yetkililer söyledi. Bir senaryo olduğunu düşünüyorum. Biz bundan rahatsızız. Ben de Kürt’üm ve ana dilim Zazacadır. Gece yarısı evinden gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan vatandaşa bir kez daha geçmiş olsun diyorum.”

Akşener’e “Bulunduğunuz yer Kürdistan” dediği için gözaltına alınan esnaf serbest bırakıldı

NE OLMUŞTU?

Akşener’e “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu Kürdistan inkâr ediliyor” diyen esnaf Cemil Taşkesen hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Taşkesen daha sonra polisler tarafından gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Barosu’ndan ‘Kürdistan’ açıklaması