İYİ Parti’de FETÖ krizi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 12:22 am - Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 12:22 am

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etti. Yayına bağlananan Kavuncu ise Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, sunuculuğunu Ahmet Hakan’ın yaptığı ve CNN TÜRK’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılanönemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçladı.

“İSTANBUL İL BAŞKANI BUĞRA KAVUNCU FETÖ’CÜ”

Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu da FETÖ terör örgütünün mensubu olmakla suçladı ve şöyle konuştu:

“Buğra Kavuncu İYİ Parti’ye gelmeden önce Meral Akşener’i FETÖ’cü olabileceği konusunda uyardım” diyen Özdağ, ” Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim.”

Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ terör örgütünün mensubu olduğu iddiasını, Enver Altaylı’nın yeğeni olması ile Kazakistan’da bulunduğu yıllarda, FETÖ’den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)’nin kurucu ve yöneticisi olmasına dayandırdı.

Hakan’ın “İstanbul İl Başkanınızı FETÖ’cülükle mi suçluyorsunuz” sorusunu yanıtlamayan Özdağ, Hakan’ın “Buğra Kavuncu’ya FETÖ’cülük imasında bulundu” yorumunu ise sessiz kalarak karşıladı.

KAVUNCU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Özdağ’ın iddialarının ardından telefonla Ahmet Hakan’ın yayınına bağlanan Kavuncu ise Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Kavuncu’nun yanıtlarından satırbaşları ise şöyle:

“Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim. Benim başkan yardımcısı olduğum dönemde bu iş adamları derneğinin Zeki Pilge de başkanlığını yapıyordu. Daha sonra bir takım evrakta oynamayla 2013-2014 yılında Fettah Tamince bu derneğin başkanı oldu. Sanki Fettah Tamince’yle biz aynı dönem çalışmışız gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bunlar çok üzüntü verici, parti içinde bu tür iftiralarla kendine yol açmaya çalışmak da utanç verici. Ben hem bu dünyada, hem öbür dünyada bu alçaklığı yapan herkesle hesaplaşacağım. ”

“BÜTÜN PROBLEM İSTANBUL İL KONGRESİ’NDE”

“Bütün problem İstanbul İl Kongresi’nde kendileri taraf oldu. Kongrede biz çok güzel bir süreç yaşadık, her iki aday da ilçe ilçe dolaşıp kendini ifade etti. Bu milletvekili kapı kapı dolaşıp aynı iftiraları bütün delegelere yaptı, yetmedi, benim partiden Türk milliyetçilerini tasfiye kalktığın gibi çok daha ağır bir iftirada bulundu. Bütün bunların hiçbir karşılığı olmadığını da kongrede İstanbul delegeleri mühürledi.”

“ÜMİT ÖZDAĞ’I MAHKEMEYE VERECEĞİM”

“Ümit Özdağ’ı tabii ki mahkemeye vereceğim, bu ülkede mahkemelere güvenmekten başka yolumuz mu var? Parti tüzüğümüzün bana verdiği bütün yetkileri de kullanacağım. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, birey olarak hukuki mücadelemi yapacağım. Partimizin ilgili organları da bu konuda atması gereken adımları elbette atacaktır.

Genel Başkanımızın ilk günden beri tavrı net, bu atılan iftiralarla ilgili parti kurulduğundan beri herkes gibi çok titiz, hassas davrandı. Biz temsil makamında olan insanların, tertemiz, şeffaf olmak durumundayız. Genel Başkan kendisine gönül vermiş milyonları sıkıntıya sokmayacak her türlü tedbiri, araştırmayı yaparak partinin kuruluşunda görev alacak herkesi böyle görevlendirilir.”

ÜMİT ÖZDAĞ’IN DANIŞMANI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Ankara İl Başkanı Hüseyin Evren Kavas, Özdağ’ın danışmanlığından istifa etti.