İYİ Parti’de erime dönemi! Bir kurucular kurulu üyesi daha istifa etti

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 3:28 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 3:28 pm

Haber: Haber Merkezi

İYİ Parti Kurucular kurulu üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın istifasının ardından İYİ Parti’de erime hızlandı. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Halil Oral’da partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Yerel seçimlerin ardından seçimli olağan üstü kongreye giden İYİ Parti’de Kurucu Genel Başkan Meral Akşener koltuğunu Müsavat Dervişoğlu’na bırakmıştı. Kongre’de Dervişoğlu ile yarışan Koray Aydın parti içi seçimi kaybetmişti. Aydın dün yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. Aydın’ın açıklamasının ardından İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sevin Çağlayan’da partisinden istifa etmişti. Aydın ve Çağlayan’ın ardından başlayan istifa dalgası giderek büyüyor. Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Halil Oral’da bugün X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Oral sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Allah’a ısmarladık İYİ Parti. Kurucular Kurulu üyeliği, Genel İdare Kurulu üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Ankara Milletvekilliği görevlerini şerefle ifa ettiğim İYİ Parti’den büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Oral yerel seçimlerde İYİ Parti’nin tavırlarına dikkat çekerek, “2024 Yerel Seçimlerine giderken ise ne taban ne de Partinin akil denebilecek isimleri dinlendi. Sonuç hüsran oldu” denildi.

 

İYİ Parti’de kopuş büyüyor! Koray Aydın’ın ardından ilk istifa

Oral’ın açıklamaları şöyle:

“Bu satırları İYİ Parti güneşinin ilk ışıklarının yükseldiği; Cesurlar Harketi’nin ilk adımlarını attığı, ilk programını gerçekleştirdiği kadim Türk yurdu, Kubbetüs İslam Ahlat’tan yazıyorum. Memleketim Ahlat’tan çok büyük bir mana, umut ve inançla yola çıkan İYİ Parti; İYİ Parti, “partilerden bir parti” olmadığını bütün Türk milletine göstermişti. başta Türk milliyetçileri olmak üzere toplumumuzun her kesimi için bir siyasi alternatif olmuş, her eğilimden vatandaşımızı bir çatı altında barındırmayı başarmıştı. 1 Nisan 2018’de Ankara’da polis kayıtlarına göre 120 binden fazla vatandaşın katıldığı Kurultay’la iktidara da iktidarı ayakta tutan kronik muhalefete korku salmıştı. Bu ruh maalesef çok uzun sürmedi. Bu umut ve inanç hareketi, Cesurlar ve İYİler Hareketi olarak büyümek, kucaklamak toplumun ana omurgasıyla buluşmak yerine dar kadroculuğu, dar siyaseti tercih eden bir yönetim anlayışına bürünmeye başladı. İYİ Parti’nin pek çok emektarı, milletvekili, üst düzey yöneticisi ötekileştirildi. 2023 Genel Seçimlerinde pek çok uyarımız ve şahsımın da vurguladığı ama amacından saptırılan açıklamalara rağmen Altılı Masa süreci doğru yürütülemedi. Seçim öncesi gerçekleştirilen il ve ilçe kongreleri teşkilatları ötekileştirmekten başka bir sonuç vermedi.

Temayül adı verilen bazı şehirlerde yapılan bazı şehirlerde yapılmayan, dağılan sandıkların bile geçerli sayıldığı pek çok usulsüzlüğü barındıran benim de katılmayı doğru bulmadığım milletvekili temayül oylaması ile parti kutuplaştırıldı. Akabinde göstermelik bir kurultay yapıldı. Ne açıklama yapıldı ne hataların sebepleri değerlendirildi ne de yeni bir umut ortaya koyuldu. 2024 Yerel Seçimlerine giderken ise ne taban ne de Partinin akil denebilecek isimleri dinlendi.
Sonuç hüsran oldu.
Bütün bu süreçlerde fikrimiz, önerilerimiz dikkate alınmadı. Hatta bizden bir fikir ya da öneri de istenmedi.
Gerçekleşen 5. Olağanüstü Büyük Kurultayımızdan sonra ise kucaklaşma, birlik ve beraberlik adına çok bir şey göremedik.
Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in Partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti ise hala açıklanmaya muhtaç bir haldedir. İYİ Parti saray rejimine ve tek adam zihniyetine karşı son kale olma vasfını sürdüren tek parti iken maalesef bu kale içten yıkılmaya başlamıştır. Sayın Akşener yıllardır kendisine inanan, güvenen dava arkadaşlarına ikna edici bir açıklamayı dahi çok görmüştür.
Mevcut Parti yönetimi de bu konuda net bir tavır koymadı. Bütün bu tablo benim ve benim gibi siyaseti gönül seferberliği olarak gören herkesi derinden yaralamıştır.”

İbrahim Halil Oral

Kaynak: TELE1