İYİ Parti’de ‘bildiri’ tartışması büyüyor

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 5:51 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 5:58 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 103 emekli amiralin bildirisi için “Zevzeklik” demesi partisinde istifa getirirken, partililerin konuya ilişkin görüş aykırılıkları da tartışmaya neden oldu.

İYİ Parti’de 103 emekli amiralin ‘Montrö’ bildirisi konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in bildiri için kullandığı “Zevzeklik” ifadesinin ardından gelen istifa sonrası bu seferde parti içinde tartışma yaşandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Twitter hesabından emekli amirallerin bildirisi için “darbesi iması” yorumunu yaparak, şunları yazdı: “Demokrasi ve milli egemenliğe karşı her girişimin dün olduğu gibi bugün de yarın da karşısındayız. Sandık, iktidarı değiştirecek tek meşru güç ve araçtır. Başka hiçbir gücü tanımayız. Maalesef, bir delinin attığı taşı kırk akıllının çıkartamadığı bir garip ülkeyiz. 103 emekli amiralin tehdit anlamına gelebilecek ifadeler de içeren gece yarısı bildirisi sayesinde gündem yine darbe tartışmaları oldu. Montrö’yü, Kanal israfını ve ekonomiyi de bir ara konuşuruz! Bildirinin dilini buyurgan ve tehditkâr bulduğumu ifade etmeliyim. Ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de çok önemlidir.

Haklı endişelerinizi haksız ve hadsiz bir üslup ile söylerseniz içinde olduğumuz olağanüstü şartlarda sebep olduğunuz infialin de sorumlusu olursunuz. Siyaset yapmak isteyenlerin önü açıktır. Endişeleriniz varsa da onların ifade edilmesinin devlet terbiyesine, 15 Temmuz görmüş ordu tecrübesine ve stratejik zekâya uygun olması gerekir. Hâsılı kelâm: Millet iradesinden başka hiçbir güce eyvallah etmeyiz, müsamaha göstermeyiz.”

AĞIRALİOĞLU’NA TEPKİ: AKP BİLE AKP’YE BU KADAR YARDIMCI OLAMADI

Ağıralioğlu’nun bildiri için ‘darbe’ imasında bulunmasına İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy tepki gösterdi. Ağıralioğlu’nun paylaşımını alıntılayan Aksoy, şu ifadeleri kullandı: “Sn.Yavuz Bey kullandığınız dil ne kadar tanıdık geliyor! Açıklamanın tam olarak neresinde ‘Darbe’ ima edilmiş diye yaptığınız laf kalabalığın arasından açıklar mısınız? AKP bile AKP’ye bu kadar yardımcı olamadı.”

‘ZEVZEKLİK’ AÇIKLAMASI İSTİFA GETİRMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise emekli amirallerin yayınladığı Montrö bildirisi için, “Kişisel fikrimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir” demişti. Akşener’in amiralleri hedef almasına ise sosyal medyada tepki gösterilmişti. İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Levent Arslan, Genel Başkan Meral Akşener’in 104 emekli amiralin açıklaması için yaptığı “zevzeklik” değerlendirmesine tepki olarak partisinden istifa etmişti.

Bildiri yayınlayan emekli amirallere gözaltı! Ülgen: Büyükelçilerin yayınladığı bildiriden bir farkı yok