İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden kurultay kararı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 3:19 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 3:53 pm

İYİ Parti ve Saadet Partisi, kurultay kararı aldı. Saadet Partisi’nin kongre tarihi 30 Ekim olarak belirlenirken, İYİ Parti ise 3 Ekim’de başlayacak olan il ve ilçe kongrelerinin ardından 3’üncü Olağan Kurultay’ını gerçekleştirecek.

Altılı masanın üyeleri İYİ Parti ve Saadet Partisi 2023 genel seçimleri öncesinde kurultay kararı aldı. Saadet Partisi, Ankara’daki kongresini 30 Ekim’de gerçekleştirecek. İYİ Parti ise 3 Ekim’de başlayacak olan il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Olağan Kurultay’ını gerçekleştirecek.

SAADET PARTİSİ: “YASAL ZORUNLULUK GEREĞİ”

Saadet Partisi Genel Merkezi, 8. Olağan Büyük Kongresi için karar aldı. Karara göre Kongre, 30 Ekim 2022 Pazar günü Ankara’da yapılacak. Kongrenin yeri ve saatiyle ilgili detaylar ilerleyen günlerde netleştirilerek duyurulacak.

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

-Yasal zorunluluk gereği, partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi’nin 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır.

-81 ilden teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremiz, “Seçimlere ve İktidara Hazırlık” çalışmalarımızı taçlandıracağımız bir kongre olacaktır.

-8.Olağan Büyük Kongremizin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı kongremize davet ediyoruz.

İYİ PARTİ’DE ÖNCE İL VE İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, bugün saat 14.00’te Başkanlık Divanı, Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda partinin 3’üncü Olağan Kurultay’ın yapılması kararı alındı.

Kurultay sürecinin 3 Ekim’de ilçe ve il kongreleriyle başlaması ve ardından 3’üncü Olağan Kurultay’ın yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin, teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alındı.