İYİ Partili Ömer Ay: Akşener istifamı istedi ama kendisiyle görüşeceğim

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 1:25 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 1:28 pm

Meral Akşener, İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay’ın sözlerinden dolayı istifasını istedi. Ay, Akşener ile görüşmeye hazırlandığını söyledi.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, eski Belediye Başkanı Hasan Ünver ve iş ortaklarını hedef alan ifadeler kullanmıştı. Yolsuzluk yaptığını öne sürdüğü Hasan Ünver’in iş ortakları hakkında Ömer Ay, “Hasan Ünver’in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Artı il özel idare başkanımız dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız” ifadelerini kullanmıştı.

Nevşehir’deki elektrik zammı protestosunda faturalar yakıldı

AKŞENER İSTİFASINI İSTEDİ

Sözlerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ömer Ay’ın istifasını istedi. TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Ömer Ay, Maral Akşener’in istifasını istediğini söyledi. Ay, genel başkan ile görüştükten sonra istifa edeceğini belirtti.

Ay şu ifadeleri kullandı: “Genel başkan benim istifamı istedi. Arkadaşlarla görüşme halindeyiz. Ondan sonra kararımızı vereceğiz. Ben genel başkanımızı üzmek istemem. Onu da çok seviyorum. Büyük emek harcıyor. Ama Nevşehir’de birinci parti olma yolundayız. Bu kıskanılıyor. Bu yüzden benim hakkımda kampanya oluştu. AK Parti sevinecek ben istifa edersem. O yüzden arkadaşlarımız genel başkan ile görüştükten sonra gerekeni yapalım dedi. Ama genel başkanım isterse yine de ederim.

KADINLARA SAHİP ÇIKTIM

“Ben kadınlarla ilgili de bir şey demedim. Erkekleri suçladım. Kadınları cinsel obje olarak görüyorlar dedim. Ben kadınlara sahip çıktım.”