İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu partisinden istifa etti

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 4:56 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 5:09 pm

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP ile iş birliğinin reddedilmesinin ardından partisinden istifa etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek, istifa ettiğini açıkladı.

Yanıkömeroğlu Yetkinreport’a yaptığı açıklamada “CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıtan damla oldu; istifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim” dedi.

İYİ Parti’yi kuruluş amaçlarından uzaklaşmakla eleştiren Yanıkömeroğlu, X hesabından ise şu mesajı paylaştı: “Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.”

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU KİMDİR?

Ankara’da doğdu. Çankaya İlkokulu ve Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

Altyapı, üstyapı, raylı sistemler konusunda birçok projede üst düzey yöneticilik yaptı. Sektörün önde gelen firmalarında proje mühendisliği, teklif ve planlama müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı gibi pozisyonlarda görev aldı. Bir müşavirlik firmasının kurucuları arasında bulundu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer aldı. 2018 yılında gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongre’de İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi seçildi. 2018 yılında Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kadınların siyasete katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği, işitme engellilerin sosyal hayata katılımı alanlarında aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yanıkömeroğlu, 2 çocuk annesidir.

Akşener ‘başarısız’ dediği ulaşımı böyle övmüştü

Partisindeki krize kulak tıkayan Akşener muhalefeti ve gazetecileri hedef aldı!

Kaynak: TELE1