İYİ Parti kulislerinde ‘İmamoğlu’ ve ‘Mansur Yavaş’ sesleri

Yayın tarihi: 11 Nisan 2024 Perşembe 12:05 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2024 Perşembe 5:08 pm

Haber: Ceren Ural

Yerel seçimlerde hüsrana uğrayan İYİ Parti’de kongre süreci merakla bekleniyor. Emin Şirin, Akşener’in aday olmayacağını açıkladığı kongreyle ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı. Şirin, “İYİ Parti kongresinde gerek Ekrem İmamoğlu ve gerek Mansur Yavaş’ın etkili olacağı konuşuluyor” dedi.

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart’ta sandık başına gitti. Seçimlere, birinci parti konumuna yükselen CHP damga vururken, 20 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan AKP ve Cumhur İttifakı ortağı MHP’de yaşanan oy düşüşü dikkatlerden kaçmadı.

İYİ PARTİ HÜSRANA UĞRADI

Genel seçimlerin ardından Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti de seçimlere damga vuran bir diğer parti oldu. Millet İttifakı’ndan ayrılarak seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti, sandıktan çıkan sonuçlar karşısında büyük bir hüsrana uğradı. Seçim öncesinde ‘para’ krizinin yaşandığı ve üst üste istifaların geldiği İYİ Parti’de bu sefer Akşener’e yönelik istifa çağrıları dile getirilmeye başlandı.

AKŞENER ‘KONGRE’ DEDİ

Akşener, tepkiler üzerine istifa etmek yerine olağanüstü kongre kararı aldı. Aday olmayacağını da belirten Akşener, “2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener tarih oldu! Kurultayda aday değil

İYİ PARTİ’Yİ NE BEKLİYOR?

Eski Milletvekili Emin Şirin, TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen ‘Anında Manşet’ programına konuk oldu.

İYİ Parti’de yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Şirin, şunları söyledi:

“AKŞENER’İN İCRAATLARI HER ZAMAN AKP’YE YARADI”

-Meral Hanım’ın 2013-2014’ten beri yaptığı icraatları her zaman AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a yarayan neticeler doğurdu. Bundan bir evvelki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, kendisi aday olarak muhalefetin çatı aday çıkarmasına engel oldu. Dolayısıyla yaptıklarını anlamakta insanlar zorluk çekiyor. Kendi seçmenleri de zorluk çekiyor.

-Geçen seçimde yapması gerekenleri yerel seçimde yapmaya kalktı. Netice belli.

-Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına dönmek lazım. Yerel seçimlerden sonra ‘Çok şey değişecek. Her şey değişecek. İnşallah Türkiye değişmez’ dedi. Biz bu cümleyi çözmeye çalışırken, tweet attı ve konuşma yaptı. ‘Türkiye sandıkta kurulmadı’ dedi. Bu Özgür Özel’e bir cevaptı. Sayın Özgür Özel, ‘Biz CHP olarak bazen yanlış yerlerde durduk. Devletin yanında durduk, halbuki milletin yanında durmak daha doğru olabilirdi’ mealinde bir röportaj verdi. Bu cümle Devlet Bahçeli’nin çok sert bir tepkisiyle karşılaştı. ‘Devletle millet Türkiye’de aynıdır, devletle milletin arasına nifak sokmayın’ dedi. Saray’da veya Cumhur’un içinde devleti özellikle yücelten, milleti ikinci plana çeken bir görüş varmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.

İYİ PARTİ KULİSLERİNDE ‘İMAMOĞLU’ VE ‘YAVAŞ’ ETKİSİ KONUŞULUYOR

-Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener hakkında söylediklerinin de çok etkili olacağı kanaatindeyim. Başka bazı endişeler de taşıyordur. Çünkü İYİ Parti kongresinde gerek Ekrem İmamoğlu, gerek Mansur Yavaş’ın etkili olacağı da kulislerde bayağı bir konuşuluyor. Bütün bunların çerçevesinde Meral Hanım’ın kalıp kalmayacağı ilgiyle izlemek lazım. Türkiye’de çok şey olacak. Dış konjonktür de olmak üzere çok hareketlilik olacağı belli. Ben erken genel seçimin 2026’dan çok daha geriye kalacağı kanaatinde değilim. 2026’nın ikinci yarısından itibaren bekliyorum.

Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, İYİ Parti, kongre

Kaynak: HABER MERKEZİ