İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 1:57 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:01 am

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yumruklu saldırıya uğradı. Bakırköy Başsavcılığı Kavuncu’ya saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV’de İpek Özbey’in sunduğu programa katılarak gündemi yorumladı. Kavuncu, program sonrası Halk TV’den ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Saldırgan, Kavuncu’nun yanına gelerek, ‘Bir şey sorabilir miyim?’ dedikten sonra yumruk attı. Kavuncu, saldırı sonrası yere düştü. Kavuncu’ya tahsis edilen korumanın gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi.

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de uğradığı linç girişimi, sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar daha iyi günleriniz! Durun bakalım, başınıza daha neler gelecek” demişti.

Kavuncu’ya saldırı sonrası Antmen’den Soylu’ya ‘koruma’ tepkisi: Neymiş bu ‘gizlilik?’

KAVUNCU: CUMHURBAŞKANININ LAFLARININ NELERE YOL AÇACAĞI DÜŞÜNÜLMELİ

Kavuncu saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi: “İpek hanımla yaklaşık bir saat süren bir canlı yayınımız vardı. Alçakça bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir. Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik. Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli”.

BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıya ilişkin soruşturma başlattıklarını duyurdu. Açıklamada olayla ilgili tüm delil ve kamera kayıtlarını incelendiği, saldırganın kolluk kuvvetlerince arandığı, soruşturmanın titizlikle devam ettiği belirtildi.

AKŞENER’DEN TEPKİ

Akşener, saldırı sonrası Twitter hesabından “İyi insanları susturamayacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: MAALESEF SARAY ARTIK BUDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buğra Kavuncu’ya yönelik saldırıya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Buğra Kavuncu’ya yönelik saldırıya tepki gösterdi. İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanı @SBugraKavuncu’ya yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır” dedi.

KAFTANCIOĞLU: KABUL EDİLEMEZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da saldırının hemen ardından bir mesaj paylaştı. Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun”