İYİ Parti CHP’nin Can Atalay çağrısını reddetti: Kavgacı ortam

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 5:44 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2024 Cuma 5:45 pm

İYİ Parti, CHP’nin Can Atalay için olağanüstü toplantı talebini reddetti. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, “Kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum” diyerek toplantıya katılmayacağının mesajını verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğu kararını açıklamasının ardından, Meclis muhalefet partilerinin çağırısıyla 16 Ağustos’ta olağanüstü toplanmıştı. Toplantıda AKP’li Milletvekili ve İdare Amiri Alpay Özalan, TİP Milletvekili Ahmet Şık’a saldırmış, genel görüşme talebi ise reddedilmişti.

Bu yaşananların üzerine  CHP, Can Atalay’ın durumunu görüşmek üzere ikinci kez TBMM’yi 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. CHP’nin bu talebini ilk reddeden İYİ Parti oldu.

Ekol TV’den Eray Görgülü’nün haberine göre, İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kürşad Zorlu 16 Ağustos’ta gerçekleşen demokrasiye saldırıyı ‘kavgacı fotoğraf’ olarak yorumladı.

AKP Meclis’te saldırıyı gelenek haline getirdi! Ahmet Şık’a kürsüde linç girişimi

“KAVGACI FOTOĞRAFIN İÇİNDE OLMAK İSTEMİYORUM”

Yeni yasama döneminin beklenmesi gerektiğini belirten Zorlu, “Partim grup kararı alması halinde bu karara saygı gösteririm. Ancak toplantıya bireysel olarak katılmak istemiyorum. Milletimiz ‘Böyle mi parlamenter sisteme geçeceksiniz?’ diye soruyor. Ben toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

AKŞENER SARAY’A GİTTİ

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girerek büyük hezimete uğrayan İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Saray’da ziyaret etti. İYİ Partili vekiller de geçtiğimiz günlerde rozet takarak AKP sıralarına katıldı.

Kaynak: TELE1