İYİ Parti cephesinden kafa karıştıran ‘Akşener’ açıklaması! Yayına bağlanıp ‘bunu demedim’ dedi

Yayın tarihi: 7 Haziran 2024 Cuma 10:14 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2024 Cuma 11:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde Saray’da bir araya gelen Meral Akşener hakkında İYİ Parti cephesinden açıklama geldi. Milletvekili Burak Akburak, Akşener’e Erdoğan’dan bir teklif gelmediğini ama gelmesi durumunda bunu değerlendirebileceğini ifade etti.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinden ayrılmadan önce AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirirken, geçtiğimiz günlerde Erdoğan’a Saray’da sürpriz bir ziyarette bulundu.

Akşener’e AKP tarafından bir görev verilebileceği iddiaları kulislerde konuşulurken, İYİ Parti cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

AKBURAK SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Sözcü TV, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak’ın “Akşener’in devlette göreve hazır” olduğunu söylediğini ifade etti. Açıklamasının yanlış anlaşıldığını belirten Akburak, daha sonra Sözcü TV canlı yayınına bağlanarak, sözlerine açıklık getirdi.

Sozcu.com.tr, Akburak’ın açıklamalarını şöyle aktardı:

-Akşener devlette göreve hazır.

-Akşener oğluyla ilgili iddialara kızgın.

-Akşener, Dervişoğlu’na kızgın.

-Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir.

“YENİ PARTİ KURMAYACAK”

-Akşener yeni bir parti kurmayacak.

-Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz.

-Görüşmeyi Erdoğan istedi. Görüşme zamanı bir gün önce belli oldu.

-Saç rengi başka olacaktı, bu beğenildi.

-Akşener, Bahçeli ile görüşmeyecek.

-Akşener’i bundan sonra sık sık göreceğiz.”

AKBURAK’TAN YENİ AÇIKLAMA

Akburak, Sözcü TV’ye bağlanarak şöyle konuştu:

“Göreve hazır diye kendileri yorumluyor arkadaşlar. Bazı yorumlamalar farklı değerlendirilebiliyor. “Bir teklif geldi mi” diye sormuştunuz. Ben de “Hayır gelmedi” dedim. “Böyle bir teklif gelse değerlendirir mi” diye sordunuz. Ben de “Tabii ki değerlendirebilir” dedim. Kabul eder mi etmez mi bilmiyoruz. Bir teklif gelmedi. “Göreve hazır” diye bir şey konuşuldu, ben böyle bir cümle kullanmadım. Öyle yazmışlar birkaç kanalda. Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir teklif olmadığı için şu anda bu konu üzerinde konuşmak da doğru değil. “Genel başkanımız, STK’lere, Türk milleti için kafa yormaya devam edecek” demiştim. Yanlış anlaşılmasın diye sizle konuşmuştu. “Dervişoğlu’na kızgın” diye bir şey de okudum. Ben öyle bir şey söylemedim. Meral Hanım Külliye’ye gideceğine yönelik bilgi vermemiş. Genel başkanımızın görevi olmadığı için sormasının gereğini olmadığını aktardım. Sosyal medyada bu işler farklı değerlendirilmiş.”

KORAY AYDIN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Akşener’in Erdoğan ile bir araya gelmesine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki göstermişti.

Görüşme ile ilgili açıklama yapılmadığına dikkat çeken Aydın, özetle şu ifadeleri kullanmıştı:

-Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’na bir “Hayırlı olsun” ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener’in ziyaretini “İYİ Parti Eski Genel Başkanı” sıfatıyla yapması İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır.

-Çünkü Sayın Meral Akşener, İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir.

-Konuyla ilgili tek açıklama, Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu’nun görüşmeden saatler sonra katıldığı bir televizyon programında konunun sorulması üzerine yaptığı kısa değerlendirme oldu.

-Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin “Bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz” mealindeki söylemlerinin aksine, içeriği ile ilgili en kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır.

İYİ Parti’den Akşener’e ‘Erdoğan görüşmesi’ çağrısı: İzah etmek zorunda

Burak Akburak, İYİ Parti, Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, AKP

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde Saray’da bir araya gelen Meral Akşener hakkında İYİ Parti cephesinden açıklama geldi. Milletvekili Burak Akburak, Akşener’in devlette göreve hazır olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir” dedi.

 

Kaynak: Sözcü TV