İYİ Parti ABD’deki Lobi şirketinin süresini uzattı

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 10:50 am - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:30 pm

Haber: Yılmaz Polat

İYİ Parti, ABD’de anlaştığı ‘Media Theory’ adlı lobi şirketiyle sözleşmesini uzattı.

11 Nisan tarihli ABD Adalet Bakanlığına yapılan bildirimde, anlaşmayı Şirket Başkanı James Kimer’le İyi Parti Temsilcisi Bilal Bilici’nin imzaladığı görülüyor.

Media Theory, ABD Medyasıyla iletişim sağlayacak, İYİ Parti’nin politikalarına ilişkin bilgi materyallerinin dağıtımı dahil haftalık ve aylık raporlar hazırlayacak. Gazetecilere erişim de dahil olmak üzere medya danışmanlığı hizmetleri sunacak.

Şirket yaptığı çalışmalar karşılığında saatine 200 dolar ücret alacak.

Bilal Bilici parti temsilcisi olarak ABD Adalet Bakanlığına 2022 yılında resmi kayıt yaptırdı. ABD’de siyasi parti temsilciliği açmak için Adalet Bakanlığı (Yabancı Ülke Temsilcileri Kayıt Yasası- Foreign Agents Registration Act) FARA’ya kayıt yaptırılması gerekiyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın ‘Yabancı siyasi partinin amacı, misyonu veya hedefi bölümünde İYİ Parti’nin faaliyeti için şöyle deniyor:

‘İYİ Parti hakkında ABD’de bilinçlendirmek, ortak stratejik ve politik çıkarların belirlenmesi yoluyla ABD – Türkiye ilişkilerini geliştirmek, İYİ Parti farkındalığını artırmak ve taraflar arasında ortak ilgi alanlarına sahip politika alanları belirlemek için faaliyetlerde bulunmak. kültürel, entelektüel, sosyal, politik ve insani faaliyetler alanlarındaki ilişkileri artırmak ve ABD’deki Türk vatandaşlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler.’

İYİ Parti Washington’da resmi temsilcilik açtı

Kaynak: HABER MERKEZİ