İYİ Parti ‘81 ilde ayrı aday’ kararından vazgeçecek mi? İlçe başkanları Özel’in teklifini oyladı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2023 Cuma 1:54 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma 2:37 pm

CHP lideri Özgür Özel’in İYİ Parti lideri Meral Akşener’e iş birliği teklifi partide tartışılmaya başlandı. Akşener Ankara’da ilçe başkanlarına konuyu danıştı. İYİ Partili İbrahim Özkan da işbirliği için ‘olumlu’ sinyal verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile dün İYİ Parti Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında Özel, Akşener’den ‘81 ilde ayrı aday’ kararlarını tekrar görüşmelerini talep ettiklerini söylerken Akşener pazartesi günü gerçekleşecek olan GİK toplantısında konunun masaya yatırılacağını dile getirdi.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Akşener’in Ankara’da ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek görüşlerini aldığı öğrenildi. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı toplantıda 21 ilçe başkanı CHP ile Ankara’da iş birliği yapılmasını istedi. Akşener, bugün de İstanbul ilçe başkanlarını topluyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaretinin ardından gözler Pazartesi günü toplanacak İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına çevrilirken İyi Parti’deki görüşme trafiği de hızlandı. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinin ardından yerel seçimler için 81 ilde aday çıkarma kararı alan ve henüz bu kararından vazgeçmeyen İyi Parti’de CHP ile iş birliği yapılıp yapılmaması gerektiğine yönelik tartışmalar devam ederken, Çarşamba günü Ankara’da önemli bir toplantının gerçekleştirildiği öğrenildi.

Özel-Akşener görüşmesi bitti! İYİ Parti ’81 ilde ayrı aday’ kararını yeniden görüşecek

ÇOĞUNLUK ‘İŞ BİRLİĞİ’ DEDİ

Edinilen bilgiye göre Meral Akşener, Özgür Özel’in ziyaretinden bir gün önce Çarşamba günü Genel Merkez binasında Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ve ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda ilçe başkanlarına fikirlerini soran Akşener, bir de oylama yaptı. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı toplantıda 21 ilçe başkanı CHP ile Ankara’da iş birliği yapılması gerektiği yönünde oy kullanırken iki ilçe başkanı ise iş birliğine karşı çıktı. Toplantıda ayrıca İstanbul için de bir değerlendirme yapılması kararlaştırıldı.

ÖZKAN: İSTANBUL VE ANKARA’DA İŞBİRLİĞİ KANAATİ VAR

Cumhuriyet TV’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da işbirliği için olumlu sinyal verdi. Özkan “İki ay önce İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun almış olduğu bir karar var. Bu kararda kendi adaylarımızla seçime girme tavrı gelişti. Sayın Özel’in ziyaretinde de ‘bu durum tekrar değerlendirilebilir mi?’ diye bir talepleri oldu. Sayın genel başkanımız da nezaketen ‘tabii ki bu durumu değerlendirebiliriz’ cevabını verdi. Özellikle İstanbul’da ve Ankara’da tabandan gelen talepte işbirliği yapılması yönünde bir kanaat var” dedi.

SON SÖZÜ GİK SÖYLEYECEK

Bu doğrultuda bugün de İstanbul ilçe başkanlarının Ankara’ya gelerek Genel Başkan Meral Akşener’le görüşeceği öğrenildi. Akşener, bu toplantıda da İstanbul ilçe başkanlarına iş birliğine yönelik fikirlerini soracak. Bu arada Akşener’in, Genel İdare Kurulu üyelerine Pazartesi günkü toplantı için, görüş bildirmeyeceğini kararı Genel İdare Kurulu’na bırakacağını söylediği öğrenildi.

Kaynak: TELE1