İyi ki Varsın Eren filminin yapımcısı Mustafa Uslu Tele1’e konuştu

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 4:17 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 9:09 pm

Trabzon’un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK’lılar tarafından şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatı, beyaz perdeye taşınıyor. Filmin yapımcılığını üstlenen Mustafa Uslu filmle ilgili özel detayları TELE1’e anlattı.

TRT ve “Ayla”, “Müslüm” ile “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” gibi yapımlara imza atan Mustafa Uslu tarafından hazırlanan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” sinema filminin yönetmenliğini Özer Feyzioğlu, müziklerini ise Fahir Atakoğlu yaptı. Film 1 Ocak 2021’de vizyona girecek.

Filmin yapım süreci ve ailenin tepkisini anlatan yapımcı Mustafa Uslu TELE1’den Rabia Azra Sözcü’ye konuşarak filmin beyaz perdeye taşınma sürecinden çok özel detaylar verdi.

ROPÖRTAJIN TAMAMI

Filmi yapmaya nasıl karar verdiğinden bahseden Uslu sinema yolculuğunu şu sözlerle anlattı : “Aslında ben buna olayın olduğu gün karar verdim. Sonra Cemile Hanım ile tanıştım, Ferhat Astsubay’ın eşi ile… Hatta dün filmi de izlettim kendisi ve çocuklarına. Ferhat Astsubay’ı dinledim. Diyalogla konuşarak işlerini çözen, halkın sevgilisi olmuş, Çukurca’da beline silah takmadan dolaşan bir insan profiliyle karşılaştım. Sonra bu iki güzel ruhun hayattaki kesişmelerini buldum. “

“ASLINDA İKİ AİLE BİRBİRİNE KIRGINDI”

“Sonra gidip Ayşe teyzelerle görüştüm, Eren’in ailesiyle. Beni en mutlu eden şey filmden sonra iki ailenin birbirine sarılması oldu. Film yapılırken birinci fragmanımız çıktığında biz dedik ki; Öyle bir şey yapalım ki bu aile birbirine sarılsın. Japon kadının mektubuyla başladık filme.Japon kadına Cemile Hanım’ın ağzından yazılmış Eren’i anlatan, Eren’in ne kadar güzel bir çocuk olduğunu anlatan mektup…”

“CEMİLE HANIM GİZLİCE EREN’İN MEZARINI ZİYARET ETMİŞ”

“Fragman yayınlandıktan sonra Cemile Hanım gizlice Eren’in mezarını ziyaret etmiş. Orada Eren’in annesi Ayşe Hanım onu görüyor ve gidip arkasından sarılıyor. Muhteşem bir kucaklaşma. Biri oğlunu, biri evinin direğini kaybetmiş. İkisi de aynı kaderin kesişmesinde buluşmuş.”

“EREN’İ ŞEHİT EDEN MERMİ AMERİKA TARAFINDAN PKK’YA VERİLEN BİR MERMİYDİ”

Eren’in çok kısa bir hayatı olduğunu söyleyen Uslu, “Bahtsız bir çocukmuş Eren, bir kızı bile öpememiş. Film aslında bir belge niteliğinde. Eren’i şehit eden mermi Amerika tarafından alınıp PKK’ya verildi. Amerika’nın PKK’ya yaptığı yardımlar yüzünden binlerce çocuk, binlerce Eren ölüyor. Film bir tokat niteliğinde. Bana göre bu film Amerika’ya karşı çekilmiş en cesur filmlerden bir tanesi.”

“Eren’in ailesi daha izlemedi, onlara toplu şekilde izleteceğiz. Sonuçta kolay değil, çok zor. Biz perişan olduk. Eren’i ünlü bir oyuncu canlandırmadı. Tom Cruise’u oynatsanız Eren isminin önüne geçemez. Yalnızca herkes işinin hakkını verdi diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

“FİLMİN ÇEKİLDİĞİ HER MEKAN GERÇEK”

Uslu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Dünya sinema tarihinde çok önemli bir film, çünkü gerçek mekanlarında çektik. Erenin evinde, şehit olduğu yerde her şey gerçek mekanlarda çekildi. Çekim 14 hafta sürdü ve çekim ekibi her gün Eren’in mezarının önünden geçti. Çok zordu. Her gün o çocuğun ruhuna dokundular. Bizim ona yaptığımız okyanusta bir kum tanesi. Galamız, Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak. Şu an hazırlıklarımız devam ediyor.”

ŞEHİT EDİLMİŞLERDİ

Trabzon’un Maçka ilçesi 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını güvenlik güçlerine ihbar eden 15 yaşındaki Eren Bülbül teröristler tarafından şehit edildi. Eren’in yer gösterdiği askerlerden Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ise 41. yaş gününde 41 kurşunla şehit edildi.

Eren Bülbül vefatının 3. yılında unutulmadı