İÜC Cerrahpaşa’nın hastanesi güvenli olmadığı için hasta kabulünü durdurdu

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 12:03 am - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 4:02 pm

İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne bağlı Kardiyoloji Enstitüsü, fiziki incelemeler sonucunda güvenli olmadığının tespit edilmesi nedeniyle hasta kabulünü durdurdu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörlüğü, Kardiyoloji Enstitüsü’nde yapılan fiziki incelemelerin sonucunu açıkladı.

Rektörlük’ten yapılan açıklamada incelemeler sonucunda hastane binasının güvenli olmadığının tespit edildiği ve hasta alımının durdurulduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemiz Kardiyoloji Enstitüsü Müdürlüğü’nün 30 Ocak 2023 tarih ve 606955 sayılı yazısıyla bildirilen talebi üzerine Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız tarafından 2 Şubat 2023 tarihinde İnceleme Komisyonu kurulmuştur. Komisyonun Haseki Yerleşkesi’nde bulunan Kardiyoloji Enstitüsü binalarında gerçekleştirdiği fiziki incelemeler sonucunda oluşturduğu 13 Şubat 2023 tarihli rapora istinaden Kardiyoloji Enstitüsü binalarının güvenli olmadığı tespit edilmiştir.

Bu doğrultuda Rektörlüğümüzce;

– İlgili kurumlardan yer talebinde bulunulmuş,

– Yeni bir yer tahsis edilinceye kadar Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesi’nde ayaktan ve yatan hasta kabulünün durdurulmasına,

-(Haseki) Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesi’nin taşınmasıyla ilgili ön hazırlıkların yapılmasına, karar verilmiştir.”

Kronik hastalığı olan depremzedelerin raporlarının süresi uzatıldı