Çapa Tıp’ta deprem eylemi devam ediyor… Dekan Ak, çözüm için Erdoğan’ı işaret etti

Yayın tarihi: 30 Eylül 2019 Pazartesi 10:35 am - Güncelleme: 30 Eylül 2019 Pazartesi 4:13 pm

İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, depremde çatlak oluşan binalarının yenilenmesi için eylemlerine bugün de devam etti. Öğrenci temsilcileri ve üniversite yönetimi ile görüşen Dekan Gülsüm Ak,  sorunun çözümü için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği binasında depremde çatlaklar oluşması sebebiyle öğrencilerin yaptığı eylem bugün de devam etti.

Oturma eylemi yapan öğrenciler derse girmezken, Fakülte Dekanı Gülsüm Ak, sabah öğrencilere açıklama yaptı. Ak, çözüm için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Biz bütün enerjimizi bu fakülteye ne yapabiliriz, en kısa zamanda nereye gidebiliriz. En iyi şekilde bu işi nasıl çözebilirize odaklanmamız lazım” dedi.

Provokasyon yapıldığını savunan Dekan Ak “Biz sizi kendimizden ayrı görmüyoruz. Sizlerle beraberiz, sizinle işbirliği içinde olmak istiyoruz. sorunlarını çözmek istiyoruz” dedi.

ERDOĞAN’DAN RANDEVU TALEP EDİLECEK

Ak açıklamasında Üniversite Rektörü Mahmut Ak’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan randevu aldığını, sorunun çözümü toplantı yapılacağını ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep edileceğini söyledi.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ DEKANLA GÖRÜŞTÜ

Öğrencilere, binanın taşınacağını ancak o ana kadar hizmet verilmesi gerektiğini söyleyen Gülsüm Ak, konuşmasının ardından öğrenci temsilcileriyle de görüşme yaptı.

Görüşme yapan temsilciler “Görüşme çok iyi geçti. Herkes aynı gemide olduğunun farkında, oturma eylemiyle amaçladığımız hiçbir siyasi hedefimiz yok. Muhataplarımız buraya gelirse başımızın üzerinde yeri var. Burda bu durumun devam etmesi tarafındayız. Tehdit yada uyarı almadık.Şu anda Bakan ve Rektör düzeyinde bir toplantı var sonuç bekliyoruz. Herkes çözümden yana, herkes elinden geleni yapıyor. Notlar ve devamsızlıklar konusunda sıkıntı olmayacağını söylediler. Binaya girilmesi konusunda bir zorlama yok. Taleplerimiz, can güvenliği kaygısının ortadan kaldırılması…” dedi.

 

RESMİ KARAR BEKLİYORUZ

Diş Hekimliği Öğrenci Temsilcisi Yiğit Arar eğitim süreci konusunda resmi bir karar alınmadığını ve kararı beklediklerini söyledi. “Resmi karar gelene kadar bu sessiz eylemimizi yapacağız” diyen Arar, “Hocalarımızın tamamı arkamızda, bize destek veriyorlar” dedi.

İsteklerinin sadece insani bir talep olduğunu belirten bazı öğrenciler, siyasi bir amaçlarının olmadığını ifade etti. Sosyal medya üzerinden yapılan provakasyonlara da tepki gösteren öğrenciler, “Biz sadece can güvenliğimiz olan bir binada eğitim görmek istiyoruz. Ama Çapa’dan başka bir yere gitmek istemiyoruz” derken öğrencilerden bazıları da “Dekanımıza güveniyoruz. Her şey onun elinde değil ama çözüm için çaba sarf ettiğini görüyoruz” diye konuştular.

CHPLİ VEKİLLER DESTEK VERDİ

Eylem yapan öğrencilerin bekleyişi sürerken CHP milletvekilleri Gökan Zeybek ve Turan Aydoğan’da destek için Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’ne geldi. Öğrencilerden bilgi alan vekiller yönetimle de görüştü. Kaynak (Sözcü)