İTÜ yurdunda fiyatlar kiralarla yarışıyor!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 7:31 am - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 12:23 pm

İTÜ Rektörlüğü’ne bağlı Zeynep Birkan Kız Öğrenci Yurdu’na yüzde 15 zam yapıldı.  Aylık yurt ücretleri 930 TL’den 1100’e yükseldi. Öğrenciler, “Bu şekilde devam ederse bir süre sonra yurtsuz kalacağız” dedi.

İTÜ Rektörlüğü’ne bağlı Zeynep Birkan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuştu.

İTÜ’de okuyan bir öğrenci, “Her sene zamlanarak daha da pahalanan bir yurda mecbur kaldım. Neredeyse özel yurtlar ve ev kiraları ile yarışacak. İstisnasız her sene yüzde 15 zamlanıyor. Bir süre sonra yurtsuz kalacağım” dedi. Yurt zamlarının geri çekilmesini isteyen öğrenince; “Bu yurt fiyatlarıyla İstanbul’da yaşayan bir öğrenci için geçinmek çok zor. İTÜ’nün öğrenci üzerinden para kazanmaya ihtiyacı yok diye düşünüyorum. Eğitim nasıl haksa barınma da hak ve ben sadece hakkım olanı talep ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan ‘yalan’ demişti: AKP’li belediyelerden itiraf

 

“ÜNİVERSİTEYİ KAZANIP YURT BULAMAMAK HAK GASPI”

İTÜ Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi ise bu yıl üniversiteyi kazanarak büyük umutlarla uzak bir şehirden geldiğini dile getirerek “Kalacak yer bulmakta çok zorlandım, burada özel yurt, ev aradık ama hepsi dolmuştu. Maalesef Anadolu yakasında bir akraba evinde kalmak zorunda kaldım. Kaldığım yer okuluma çok uzak ve ulaşım sağlamakta zorlanıyorum. Bu önemli günlerim ne yazık ki yollarda geçiyor. Üniversiteyi iyi bir dereceyle kazanıp, yurt bulamamak, gerçekten haklarımızın işgal edildiği hissini veriyor. Taleplerimiz, İTÜ’de durmadan artan kontenjana rağmen son 10 yıldır yapılmayan yurtların yapılıp öğrencilerin barınma hakkının sağlanması. İTÜ’den benim gibi açıkta kalan ve yedekte bekleyen öğrencilere bir çözüm sunmasını ve öğrenciyi müşteri konumuna getiren vakıfların bir an önce okulumuzdan gitmesini istiyoruz” diye konuştu.