İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kumral’dan yeğenine ‘adrese teslim’ kadro!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2022 Pazar 10:46 am - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 10:46 am

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ)  Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral’ın bizzat yeğeni için ‘adrese teslim’ denebilecek özel kadro ilanı açtığı ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Prof. Dr. İsmail Koyuncu’yu rektör olarak atadığı İTÜ’de kadrolaşma iddialarına bir yenisi eklendi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun atadığı ilk dekan olan Prof. Dr. Mustafa Kumral’ın yeğenine özel kadro açtığı ortaya çıktı. Diken’den Ayşegül Kasap’a konuşan akademisyenler YÖK’ün ‘eski dekanlarla çalışın’ uyarısına rağmen maden fakültesindeki bir önceki dekan hastalığı bahane edilerek istifa ettirildiğini söyledi.  İstifa ettirilen dekanın yerineyse Prof. Dr. Mustafa Kumral atandı.

YEĞENE ÖZEL KADRO

Rektör Koyuncu’ya yakınlığı bilinen Kumral’ın ilk icraatlarından biri kendi kurduğu ve ‘bir şirket gibi piyasaya iş yaptığı’ belirtilen laboratuvara öğretim görevlisi olarak olarak ‘adrese teslim’ kadro açmak oldu. 

İTÜ’nün sitesinde yer alan ilanda şöyle yazıyor: “Kimya alanında tezli yüksek lisans yapmış olup jeokimya çalışmalarında ICP-MS, AAS ve XRF analizlerinde en az beş yıl deneyime sahip olmak.”

RESMİ SİTEDE YER ALIYOR

İTÜ’nün resmi internet sitesinde yayımlanan ilanlarda ise kişiye özel koşulların konulduğu görüldü. Bu ilanların bizzat daha önceden belirlenmiş adaylar tanımlanması anlamına geliyor.

Sitede açılan ilana sadece Dekan Mustafa Kumral’ın lisans ortalaması 100 üzerinden 61 olan yeğeni başvurdu. Üniversite bileşenleriyse, lisans ortalaması daha yüksek liyakat sahibi kişiler varken ve birçok üniversite mezunu iş bulamayıp yurt dışına gitmek zorunda kalırken, dekanın ‘kendi yeğenine kıyak öğretim görevlisi kadrosu’ açtırmasına tepkili.

Ali Erbaş’ın yeğeni Kazakistan’a müşavir olarak atandı