İttifaklar anketinde çarpıcı sonuç: AKP ve MHP’ye oy verenlerde büyük değişim

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 8:18 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 8:18 pm

MetroPOLL Araştırma’nın yaptığı anket sonuçlarına göre, 2018 seçimlerinde AKP ve MHP’ye oy verenlerde büyük değişim kaydedildi. 

Yapılan anket sonuçlarında, “Millet İttifakı’na yakınım” diyenlerin oranı yüzde 42,4, “Cumhur İttifakı’na yakınım” diyenlerin oranı ise yüzde 36,9. Ankette, “Millet İttifakı’na yakın değilim ama tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 5,6 iken, “Cumhur İttifakı’na yakın değilim ama tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 2,7 olarak açıklandı. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise 12,2 olarak kaydedildi.

MetroPOLL Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı – Ayın 5 Rakamı” anketinin sonuçları açıklandı.

Çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı araştırmada, yurttaşlara seçimlere, üniversite tartışmalarına ve dış politikaya ilişkin sorular yöneltildi.

İTTİFAKLARA GÖRE DAĞILIM

Ankete katılan yurttaşlardan, “Millet İttifakı’na yakınım” diyenlerin oranı yüzde 52,4, “Cumhur İttifakı’na yakınım” diyenlerin oranı ise yüzde 36,9 oldu. Ankette, “Millet İttifakı’na yakın değilim ama tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 5,6 iken, “Cumhur İttifakı’na yakın değilim ama tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 2,7 olarak açıklanırken, fikir belirtmeyenlerin oranı da 12,2 olarak kaydedildi.