İTO Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu: Fahrettin Koca öğrencim olsa sınavı geçirmem

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 3:57 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 3:00 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, İstanbul Tabip Odası(İTO) Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu oldu.

Küçükosmanoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı ‘vaka’ açıklamasını değerlendirdi.

Bakan bizi maalesef yanıltıyor. Çünkü sizin haberinizde verdiğiniz 28 Temmuz-29 Temmuz verileri de çok önemli. Burada vakadan hastaya geçişte büyük bir azalma olması gerekirken, hiç bir azalma yok görüldüğü gibi. 960’a 940…” ifadelerini kullanan Küçükosmanoğlu, “Durumun böyle olmadığı, hastalığın yaz aylarına göre yoğun görüldüğü veya bakımlarıyla ilgili bir takım değişik kararlar alındığı için hastalar evde birbirlerine yayıyor sonuçta” ifadelerini kullandı.

“BAKAN KENDİSİNİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘vaka’ açıklamasını değerlendiren Küçükosmanoğlu, “Bakan kendisini zor durumda bırakıyor. Üniversite hocası olarak söyleyeyim, 4. sınıf öğrencisi gelse ‘her vaka hasta değil’ dese, yürü git, çalış, bir daha sınava gir derim. Geçirmem sınavı” dedi.

Bakan’ın ‘İstanbul’da vaka sayıları azaldı’ açıklamasını da yorumlayan Küçükosmanoğlu, “Önümüzdeki günlerde insanların tatilden ve memleketlerinden dönmesiyle vaka sayılarının artacağı yönünde genel bir kabul var. İstanbul’da vaka sayılarında azalma söz konusu değil. Hafif de olsa artış vardır” dedi.