İTO Başkanı Pınar Saip: Yangın yerindeyiz, bunun sorumlusu doktorlar değil

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:44 pm

Artan vaka sayılarının ardından alınan yeni kısıtlama kararlarını değerlendiren İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Şu anda yangın yerindeyiz. sağlık sistemi bunu kaldıramaz. Biz tabipler bunun sorumlusu değiliz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, buna rağmen halk sağlığını öncelemeyen bir sağlık sistemiyle karşı karşıyayız.” dedi.

Koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla birlikte hastane ve yoğun bakım oranlarındaki doluluk oranlarının artması vatandaşları endişelendiriyor. Gerçeğin İzinde programında Zeynel Lüle’ye konuk olan İTO Başkanı Prof. Fr. Pınar Saip, tam kapanma kararı alınmadığı sürece salgının önüne geçilemeyeceğini söyledi. Riskli yaş aralığındaki vatandaşlarına aşılanmasıyla birlikte, virüsü yayan kesimin çalışan kesim olduğunu belirten Saip, “Çalışan kesimi maddi güvence oluşturulup evde tutamazsak salgının önüne geçemeyiz. Bu tedbirlerle sorunun üstesinden gelmemiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

“SADECE CUMHURBAŞKANININ KARAR ALDIĞI BİR SAĞLIK SİSTEMİ OLAMAZ”

Ülkeye giriş çıkışlar konusunda bir önlem alınmaması nedeniyle mutasyonlu virüslerin daha fazla yaygınlaştığını söyleyen Pınar Saip, konuşmasına şöyle devam etti: “Geldiğimiz noktada tüm kesimler dayanışmalı. Sadece ülkemizin en yüksek kesimleri değil, küçük esnafın çarkları durduruluyor. Yapılan işlem onları ayrıca sağlıksızlığa itiliyor. sağlık bir bütündür, yeterli beslenemeyenler de sağlıklı olamaz. Halk sağlığını önceleyen bir sisteme geçilmesi lazım. Sadece Cumhurbaşkanının karar verdiği bir sağlık sistemi olamaz.”

Yoğun bakımlar alarm veriyor! İlçe ilçe yatak aranıyor