İtfaiyeler art arda geldi! Metris Cezaevi’nde mahkum yatağını ateşe verdi

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 1:44 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 1:54 am

Metris Cezaevi‘ne çok sayıda itfaiye aracının girdiği görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından İletişim Başkanlığı bir mahkumun yatağını ateşe verdiğini hareketliliğin bu nedenle yaşandığını duyurdu.

İstanbul Esenler’de bulunan Metris Cezaevi’nde gece saatlerinde hareketlilik yaşandı. Cezaevine çok sayıda itfaiye aracının girdiği videolar sosyal medya yayınlandı.

“BİR MAHKUM YATAĞINI ATEŞE VERDİ”

Hareketliliğin sebebine dair iddialar ortaya atılınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden, Mertis Cezaevi’ndeki yangına ilişkin yapılan açıklamada bir mahkumun yatağını ateşe verdiği ve alevleri personelin söndürdüğü duyuruldu.

Açıklama şöyle:

“İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Alevler yangına dönüşmeden personel tarafından kısa sürede söndürülmüş, ihtiyaten itfaiye çağrılmıştır. Metris Cezaevi’nde herhangi bir yangın durumu söz konusu olmadığı gibi olaydan etkilenen mahkum veya personel de olmamıştır.”

Metris Cezaevi’nde şüpheli ölüm: Savcılık 45 gündür adım atmadı

Metris Cezaevi

Kaynak: HABER MERKEZİ