İtfaiye erlerinin sahiplendiği ‘Minik’ kedi maskot oldu

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 7:30 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 7:30 pm

Düzce’de asansör boşluğundan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan ve sahiplenilen kedi, personellerin yanından bir an olsun ayrılmıyor. Ekiplerin ‘Minik’ ismini koyduğu kedi, ekiplere mesai saatlerinde keyifli anlar yaşatıyor.

Yaklaşık 3 ay önce asansör boşluğundan kurtardıkları kediyi sahiplenen itfaiye ekibi, Minik kediyi biberonla beslediklerini söyledi.

İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman “Bu ufak kedimiz İtfaiye Müdürlüğüne geldiğinde yabaniydi, bizden kaçıyordu. Arkadaşlarımız elleriyle besliyor, bizi benimsemeye başladı. 3 vardiyada çalışan arkadaşlarımızı tanıyor. Minik, buraya çok alıştı. Arkadaşlarımızla itfaiye araçlarına biniyor, soyunma odalarına giriyor, yazı işlerinin olduğu odaya çıkıyor. O da burada olmaktan çok mutlu.” dedi.

Minik kedi, İtfaiye Müdürlüğü’ne ilk getirildiğinde korksa da şu an yeni yuvasını oldukça sevmişe benziyor. İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman 20’den fazla kediyi sahiplendirdiklerini söyleyerek “Vatandaşlar, ‘Biz bakmak istiyoruz.’ diyor. Bazen olay yerinde görüyorlar ve sahipleniyorlar. Kendi baktıklarımız var. Bizler de sosyal medya üzerinden ‘Kedilerimiz var, sahiplenmek isterseniz bekleriz’ tarzında paylaşımlar yapıyoruz. Biraz baktıktan sonra vatandaşlardan sahiplenme talebi oluyor; bir yandan seviniyor, bir yandan ayrıldığımız için üzülüyoruz.” dedi.

Kahraman, soğuk havalarda ısınmak için kedilerin araçların motor bölümlerini tercih ettiklerini dile getirerek, sürücülere araçlarını çalıştırmadan önce kaputu kontrol etmeleri konusunda da uyardı.

Erdoğan’ın hayvanları hedef alan sözlerine tepki: Sokak hayvanları sahipsiz değil!

‘Anadolu Aslanları’nın kar keyfi