İtalya’nın en çok aranan mafya lideri yakalandı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 12:59 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 12:59 pm

İtalya’nın en çok aranan Sicilyalı mafya lideri Matteo Messina Denaro, Palermo kentinde yakalandı. Denaro, 30 yıldır firariydi. 

İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Sicilyalı Matteo Messina Denaro, Cosa Nostra liderleri Toto Riina ve Bernardo Provenzano’nun halefi.

60 yaşındaki Denaro, 30 yıldır firari. İtalya’da Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini,  Denaro’nun Palermo’da yakalandığını duyurdu. Salvini, “Matteo Messina Denaro 30 yıl sonra tutuklandı.” dedi. Kaçan en büyük suçluların er ya da geç yakalandığını belirten Salvini, güvenlik güçlerine teşekkür etti.

“MAFYAYA UYARI NİTELİĞİNDE”

Salvini ayrıca “Bu İtalya için büyük bir gün ve mafyaya bir uyarı niteliğinde. Kurumlar ve üniformalı kahramanlarımız (güvenlik güçleri) asla pes etmez.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti! İtalyan uyuşturucu baronu Antalya’da yakalandı

“TEDAVİ GÖRÜRKEN TUTUKLANDI”

Jandarma Generali Pasquale Angelosanto AGI ajansına yaptığı açıklamada “Bugün jandarma kaçak Matteo Messina Denaro’yu tedavi görmek üzere gittiği Palermo’daki bir sağlık tesisinde tutukladı” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın İtalya’da en çok arananlar listesinde Matteo Messina Denaro ilk sırada yer alıyordu.

Euronews’in haberine göre; eski bir Cosa Nostra üyesi olan ve Trapani kenti yakınlarında Nisan 1962’de doğan Denaro, cinayet suçundan gıyabında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.