İtalyan vatandaşı, yoğun bakımda yaşadıklarını anlattı: Nefes alamıyorum

Yayın tarihi: 17 Mart 2020 Salı 2:18 pm - Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 2:23 pm

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da 2 binden fazla kişi yaşamı yitirdi. Yoğun bakım servisinde vatandaşın söyledikleri ise tüyler ürpertti.

Koronavirüs salgının Avrupa’da en ağır şekilde görüldüğü İtalya’da, bir hasta yoğun bakım servisinden video paylaştı. Koronavirüsün sıradan bir grip olmadığına dikkat çeken hasta, insanları evden çıkmamaları konusunda uyardı.

İTALYA’DA DURUM VAHİM

Sondakika haberine göre, Koronavirüs salgının etkilerinin ciddi şekilde görüldüğü İtalya’da virüs sebebiyle 2 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Diğer yandan, yetkililer yoğun bakım servislerinin kapasitelerinin üst limite ulaştığına dair açıklamalarda yapmıştı.

“NEFES ALAMIYORUM, BU BİR OYUN DEĞİL”

İtalyan haber sitesi Corriere Della Sera’da yoğun bakım servisindeki 40 yaşındaki Gianni Zampino’nun çektiği video paylaşıldı. Koronavirüs sebebiyle yoğun bakımda olduğunu belirten Zampino, virüsün ciddiyetine dikkat çekerek, “Bu sıradan bir grip değil, nefes alamıyorum. Bilmediğimiz bir hastalık. Tanıdığım en cesur insanı, babamı öldürdü. Lütfen evde kalın, lütfen. Bu bir oyun değil. Korku filmi gibi duruyor, ama maalesef gerçek” ifadelerini kullandı.