İtalya’dan Roma’daki EURO 2020 maçlarının seyircili oynanmasına yeşil ışık

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 9:42 am - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 9:42 am

İtalya’da hükûmet, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) Roma’daki maçlarına seyirci alınmasına yeşil ışık yaktı. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Gabriele Gravina, karar için ‘sadece futbol için değil, ülke için mükemmel bir sonuç olduğunu’ belirtti.

İtalya hükûmeti, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) Roma’daki maçlarına seyirci alınmasına yeşil ışık yaktı. Konuyla ilgili açıklama yapan İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Gabriele Gravina, Sağlık Bakanı Roberto Speranza’dan bugün bir mektup aldığını belirterek, “Hükûmetin bu konuda verdiği uygunluk, sadece futbol için değil, ülkenin yararına mükemmel bir sonuç. Özellikle Sağlık Bakanı Roberto Speranza’ya teşekkür ediyorum. Kendisi, Koronavirüs Bilim Teknik Kuruluna Roma Olimpiyat Stadı’ndaki maçlara seyircilerin alınmasına yönelik en iyi çözümü belirleme görevi verdiği bilgisini bizimle paylaştı” ifadelerini kullandı.

Başkan Gravina, UEFA’ya sunacakları dosya öncesinde bu hususta hükûmetten güçlü bir işaret aldıklarını kaydetti. FIGC’in, Roma’nın maçlara seyircili ev sahipliği yapma konusundaki dosyasını yarına kadar UEFA’ya sunması bekleniyor.

EURO 2020’nin daha önce belirlenen maç takvimine göre, İtalya ile Türkiye arasında 11 Haziran’da yapılacak turnuvanın açılış karşılaşması dışında Roma Olimpiyat Stadı, 2’si (A) Grubu maçı, 1’i çeyrek final müsabakası olmak üzere 3 maça daha ev sahipliği yapacak.