İtalya’da sağcı gruplara operasyon! Katar ordusuna ait ‘füze’ ele geçirildi

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2019 Salı 10:06 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2019 Salı 10:06 am

İtalya’da aşırı sağcı gruplara yönelik düzenlenen operasyonda, Katar ordusunun kullandığı ‘füze’ ve otomatik silahlar ele geçirildi. Operasyonda yakalanan grubun 800 kilogramlık füzeyi satmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

DW’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki polis operasyonunda, bir füze ve otomatik tüfeklerin de olduğu çok sayıda askeri teçhizat bulundu. Operasyon yapılan aşırı sağcı grupların, Ukrayna’nın Donbass bölgesinde savaşan Rusya yanlısı örgütlerle bağlantılı oldukları bildiriliyor.

Operasyonda, ikisi İtalyan, biri İsviçre vatandaşı üç şüpheli Forli havalimanı yakınlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin, 800 kilogram ağırlığındaki füzeyi satmaya çalıştıkları öne sürülüyor.

Ele geçirilen füzenin Katar ordusu tarafından kullanılan bir model olduğu belirtildi. Gözaltına alınan İtalyan vatandaşlarından birinin aşırı sağcı Forza Nuova Partisi’nin Senato adaylarından olduğu bildiriliyor. Operasyonda, şüphelilere ait çok sayıda Nazi dönemine ait eşya da ele geçirildi.

Torino emniyetinin terörle mücadele biriminden Giuseppe De Matteis, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şüphelilerin ülke güvenliğini tehdit edecek bir eylem planladıklarına dair henüz bir kanıtları olmadığını söyledi.