Avrupa’da ölümler artıyor! Koronovirüs bir ülkeye daha sıçradı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 11:31 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 3:42 am

Avrupa’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölümün yaşandığı İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükselirken İsviçre’de de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Almanya’da koronavirüs vaka sayısının 17’ye yükseldiği açıklandı.

Çin’de ortaya çıkıp dünyaya yayılan Koronavirüs’ün görüldüğü ülke sayısı artarken, salgının hızla yayıldığı İtalya’da ölüm sayısı 11’e yükseldi. İtalya’da salgından etkilenenlerin sayısı ise 322 olarak açıklandı.

İtalya’da Koronovirüsten ölenlerin sayısı artarken salgın bir Avrupa ülkesine daha sıçradı. İsviçre Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin İtalyanca konuşulan güney bölgesinde ve İtalya sınırında yer alan Ticino kantonunda yaşayan 70’li yaşlardaki bir erkeğin, Cenevre’de bulunan bir sağlık merkezinde yapılan testler sonucu Kovid-19 taşıdığının ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, “Enfekte olan kişi yaklaşık 10 gün önce İtalya’daydı ve Milano yakınlarındaki bir etkinliğe katıldı.” ifadesi kullanıldı.

İsviçre basınında yer alan haberlere göre ise hastanın 15 Şubat’ta Milano’da bir etkinlikte virüsü kaptığı ve ilk belirtilerin 2 gün sonra ortaya çıktığı kaydedildi. Hastanın bir müddet ailesiyle birlikte kaldıktan sonra Ticino’daki bir klinikte karantinaya alındığı öğrenildi.

Öte yandan, İsviçre İçişleri Bakanlığı ise ülkede şimdiye dek şüpheli 300 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini ama bunların hiçbirinde teyit edilmiş bir vaka bulunmadığı bilgisini paylaşmıştı.

Vakaların çoğu, moda başkenti Milano’yu da kapsayan ekonomik güç merkezi Lombardiya’da ve Venedik’i de içine alan Veneto bölgesinde tespit edildi.

Ülkede Koronavirüs sonucu hayatını kaybeden son dört kişinin yaşlarının 75-91 aralığında olduğu belirtilirken, Sicilya ve Toskana’da da yeni vakalar olduğu açıklandı.

Virüsün yayıldığına dair haberler halkta panik havası yaratırken, süpermarketlerdeki yiyecekler, yüz maskeleri ve dezenfektanlar neredeyse tamamen tükendi.

İtalya’da bugün ülke genelinde toplam 95 yeni Koronavirüs vakasını doğrulanırken, bir kişinin iyileşmesiyle birlikte toplam hasta sayısı 322’ye ulaştı. Bu sayı, Asya dışında en yaygın ülkenin İtalya olduğunu doğruluyor.

Koronavirüs Cezayir’e de sıçradı

Serie A’da 5 maç seyircisiz oynanacak

Öte yandan Koronavirüs nedeniyle İtalya’da bu hafta sonu Juventus-Inter dahil 5 Serie A maçı seyircisiz oynanacak. Hükümetin seyircisiz oynanmasına onay verdiği diğer karşılaşmalar Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Parma-SPAL, Sassuolo-Brescia ve Juventus-Inter maçları.

Bu karşılaşmalardan Udinese-Fiorentina Cumartesi, diğer maçlar ise Pazar günü oynanacak.

İtalya Birinci Ligi Serie A’da geçen hafta Inter-Sampdoria, Atalanta-Sassuolo, Verona-Cagliari ve Torino-Parma maçları ise koronavirüs nedeniyle ertelenmişti.

“Vaka sayısındaki patlayış bizi şaşırttı”

Dün akşam saatlerinde ülkedeki son durumu aktarmak üzere basına açıklama yapan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, virüsün yayılma hızının ülke ekonomisini önemli ölçüde etkileyeceğini belirtmişti.

Başbakan Conte, “İtiraf etmeliyim ki vaka sayısındaki patlayış bizi şaşırttı” derken, İtalya’nın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha sıkı kontroller yaptığını da söyledi ve “Vakaların tespit edilmesinin bir açıklaması da bu olabilir” diye konuşmuştu.

Almanya’da vaka sayısı 17’ye yükseldi

Almanya’da koronavirüs vaka sayısının 17’ye yükseldiği açıklandı.

Almanya’da Baden-Wuerttemberg eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, eyalette yaşayan 25 yaşındaki bir adamın Milan’a gerçekleştirdiği seyahatten sonra korona virüsüne yönelik test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, İtalya ziyareti sırasında enfekte olmuş olan adamın grip benzeri semptomlarla karşılaştıktan sonra yetkililerle temasa geçtiği belirtilerek, “Hasta ile yakın temas halindeki kişiler evde tecrit altında tutulacak ve her gün sağlık durumları hakkında bilgi alınacak. Temas eden bir kişi semptom geliştirir geliştirmez, hastanede de izole edilecektir” denildi.

Almanya’da fuar iptal edildi 

Sektöründe dünyanın en büyük fuarı kabul edilen ve Türkiye’den de çok fazla firmanın katıldığı fuarı düzenleyen organizatör firma tarafından yapılan açıklamada, 1 Mart’ta başlaması ve 4 gün sürmesi planlanan fuarın iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, koronavirüsün Asya ülkelerinden sonra İtalya’da da görüldüğü hatırlatıldı. Açıklamada, fuarın şubat 2021’de yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Köln Fuar Merkezi’nde her iki yılda bir düzenlenen ve dört gün süren fuara, bin 200’ü Çin’den olmak üzere yaklaşık 3 bin firmanın katılması öngörülüyordu.

Fransa’da vaka sayısı 14’e yükseldi

Öte yandan Fransa’da da iki yeni koronavirüs vakasının görüldüğü açıklandı. Fransa’da vaka sayısı ise 14’e yükseldi.