İtalya’da batan lüks yattan milyarder iş insanı ve kızının cesetleri çıkarıldı

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:26 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:26 pm

Sicilya açıklarında 19 Ağustos’ta batan lüks yattan  İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch ile kızı Hannah’a ait olduğu belirlenen cesetler çıkarıldı.

İtalya’nın Sicilya Adası’nın kuzey sahilindeki Porticello açıklarında 19 Ağustos’ta ‘Bayesian’ isimli lüks yatın fırtınada batması sonucu kaybolan 5 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla ölü sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi.

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı su altı arama robotu ile İtalyan itfaiyesinden dalgıçlar, yaklaşık 50 metre derinlikteki arama çalışmaları sonucunda, bugün ilk olarak biri erkek, diğeri kadına ait 2 cesedi yatın enkazından çıkardı. Çıkarılan cesetlerin, İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch ile kızı Hannah’a ait olduğu belirtildi.

Ekipler, Lynch ve kızının ardından, 3 kişinin cesedini daha enkazda tespit edip çıkardı. Cesetlere kimlik tespiti ve otopsi yapılacağı kaydedildi. Böylece ilk gün cesedi bulunan aşçı Recaldo Thomas ile olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya çıktı. Ekiplerin, yatın enkazında, kayıp son kişiyi arama çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

İtalyan basınındaki haberlerde, kayıp kişiler arasında Morgan Stanley International’ın başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Anne Elizabeth Judith Bloomer, Lynch’in ABD’li avukatı Chris Morvillo ile eşi Neda Morvillo’nun olduğu belirtildi.

Bu arada, olayla ilgili soruşturma kapsamında “Bayesian” yatının kaptanı 51 yaşındaki James Catfield’ın dün akşam 2 saat boyunca sorgulandığı basına yansıdı.

LÜKS YATIN BATMASI

İtalya’nın Palermo kentinin 20 kilometre doğusundaki Porticello kasabası açıklarında demirli “Bayesian” isimli lüks yat, 19 Ağustos sabahı yerel saatle 05.00 sıralarında çıkan fırtınada batmıştı.

Bölgedeki teknelerin yardımıyla “Bayesian”da bulunan 22 kişiden ilk aşamada 15’i kurtarılmış, 1 kişinin cesedi bulunmuş, 6 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

Olayla ilgili Termini Imerese kentindeki cumhuriyet savcılığı soruşturma başlatırken, İngiltere’den uzman ve müfettişlerden oluşan bir ekibin de olayı soruşturmak üzere Sicilya’ya geldiği basına yansımıştı.

İtalya’da lüks tekne batmıştı! Morgan Stanley’in başkanı ve milyarder Lynch’in kızı da aranıyor

Kaynak: AA