İtalya tarih yazdı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:54 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 1:20 am

Euro 2020’nin final mücadelesinde İtalya ve İngiltere karşı karşıya geldi. İngiltere henüz maçın 2. dakikasında Shaw ile golü bulup 0-1 öne geçti. İtalyanlar ise bu gole 67. dakikada Bonucci ile cevap verdi ve skor 1-1 oldu. maç bu sonuçla tamamlanarak uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda kazanan İtalya oldu. İtalya kupayı 53 yıl sonra tekrar kazandı.

EURO 2020 finalinde İngiltere’yi penaltılarla yenen İtalya, Avrupa Şampiyonası kupasını 53 yıl sonra ülkesine götürdü. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finaline kalan ev sahibi İngiltere ise, Wembley’de büyük hezimet yaşadı.

 

İtalya – İngiltere maçı öncesi ortalık savaş alanına döndü

 

Maçın henüz 2. dakikasında Luke Shaw’ın golüyle 1-0 öne geçen İngilizler, bu dakikadan sonra savunma ağırlıklı bir futbol oynadı. Ancak 67’de Leonardo Bonucci’nin skoru 1-1’e getirmesiyle normal süre beraberlikle sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca dev maç penaltılara gitti.

Seri penaltı atışlarında rakibine 3-2’lik üstünlük sağlayan İtalya şampiyonluğunu ilan etti. Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk ve tek şampiyonluğunu 1968 yılında yaşayan İtalya, tarihinde ilk kez bu turnuvada finale kalan ev sahibi İngiltere karşısında elde ettiği zaferle tarihi bir başarıya imza atmış oldu.

 

İTALYA – İNGİLTERE İLK 11’LER:

İtalya: Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson, Barella, Jorginho, Verratti, Chiesa, Insigne, Immobile.

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Trippier, Phillips, Rice, Shaw, Mount, Sterling, Kane.

ROBERTO MANCİNİ: TAKIMIMA GÜVENİYORUM

2018 Dünya Kupası’na katılamayan İtalya’yı tekrar ayağa kaldıran isim olmayı başaran Roberto Mancini, Gök Mavililer’in başında 33 maçtır yenilmiyor. Son mağlubiyetini Eylül 2018’de Portekiz karşısında alan İtalya’da Mancini, “Neredeyse kimse başarabileceğimize inanmadı ama yine de finaldeyiz. İlk günden beri inanılmaz şeyler yapabileceğimize inandık. Takımıma çok güveniyorum ve bu şampiyonluğu hak ediyorlar” dedi.

GARETH SOUTHGATE: KUPAYI ALABİLECEK KAPASİTEYE SAHİBİZ

Geçici olarak göreve geldiği İngiltere Milli Takımı’nda tam zamanlı olarak çalışmaya başlayan ve 2018 Dünya Kupası’nda ülkesine yarı final oynatan Gareth Southgate, EURO 2020’de şampiyon olarak tarihe geçmek istiyor. İngiltere’de adeta bir kahraman olarak gösterilen Southgate, “Biz çok özel bir ülkeyiz ve harika bir tarihe sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Kupayı alabilecek kapasiteye sahibiz” diye konuştu.