İtalya için benzeri görülmemiş olay! Cinsiyet değiştirme sürecinde hamile olduğu ortaya çıktı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 1:32 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 1:32 pm

İtalya’da Marco isimli kişinin cinsiyet değiştirme sürecinde hamile olduğu ortaya çıktı. Romalı endokrinolog Giulia Senofonte, “Hamileliği keşfettikten sonra yapılacak ilk şey hormon tedavisini derhal askıya almaktı” ifadelerini kullandı.

Kadından erkeğe geçiş sürecinde olan Marco’nun beş aylık hamile olduğunun ortaya çıkması dünya basınında geniş yer buldu. Geçiş süreci tamamlanmak üzere olan Marco’nun hamile olduğu anlaşılınca fetüsünü korumak için hormon tedavisi derhal durduruldu.

RAHMİNİ ALDIRMAYA HAZIRLANIYORDU

Marco, göğüslerini aldırmak için zaten mastektomi geçirmişti ve Roma’daki bir hastane tarafından hamileliği fark edildiğinde rahmini aldırmaya hazırlanıyordu.

“YAPILACAK İLK ŞEY HORMON TEDAVİSİNİ ASKIYA ALMAKTI”

Romalı endokrinolog Giulia Senofonte, olağan dışı vakayı ortaya çıkaran La Repubblica gazetesine şunları söyledi:

“Hamileliği keşfettikten sonra yapılacak ilk şey hormon tedavisini derhal askıya almaktı” dedi.

Cinsiyet terapisi uzmanı da ebeveynin vücudundaki yüksek düzeydeki hem erkek hem de kadın hormonlarının, potansiyel kan basıncı ve pıhtılaşma sorunları nedeniyle kardiyolojik risk oluşturabileceğini ekledi.

İtalyan yasaları, yalnızca anne karnında gelişmekte olan bebeğin dünyaya geldiğinde fiziksel görünümünü etkileyecek ya da organları ve sistemlerinin işlevini bozan bozukluk ve sakatlık olması halinde veya anne için önemli bir sağlık riski olması durumunda 90 günden sonra kürtaja izin veriyor.

“BU BİR ŞOK OLACAK”

Palermo’daki bir cinsiyet değişim kliniğinde danışman olan Matilde Vigneri, bu kadar olağan dışı bir annelikten kaynaklanan psikolojik stresin, tedavi amaçlı kürtaj için başlı başına yeterli bir gerekçe olabileceğini söyledi:

“Marco’nun hamileliği devam ederse Marco kendisini hem biyolojik bir anne hem de yasal bir baba olarak bulacak. Bu bir şok olacak. Burada eşcinsel aileler hâlâ haklardan yoksun, böyle özel koşullarda doğan bir çocuk düşünün.”

İTALYA İÇİN BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUM

Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sayıda trans erkek, çocuk doğurdu ancak bu durum İtalya için benzeri görülmemiş bir durum.

cinsiyet değiştirme ameliyatı

İtalya’da Marco isimli kişinin cinsiyet değiştirme sürecinde hamile olduğu ortaya çıktı.

Rusya’da cinsiyet değiştirmek yasaklandı!

 

Kaynak: TELE1