İtalya Başbakanı Meloni’nin deepfake ile cinsel içerikli filmini yaptılar

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 6:59 am - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 6:59 am

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin 2020 yılında ABD merkezli bir internet sitesinde yüklenen deepfake cinsel içerikli videoları nedeniyle dava açıldı. İtalya’nın Sardunya adasından yüklendiği belirlenen videolar için 40 yaşında bir adam ve 73 yaşındaki babası hakkında soruşturma başlatıldı.

BBC’de yer alan habere göre, polis, videoları yayımlamak için kullanılan mobil cihazı takip ederek zanlıları bulduğunu söyledi. İki şüpheli de ‘karalama’ suçlaması ile karşı karşıya. İtalya’da söz konusu suçlamanın görüldüğü bazı davalarda hapis cezası verilebiliyor.

İtalya Başbakanı Meloni’den gizli Kapalıçarşı ziyareti

100 BİN EURO TALEP ETTİ

Meloni, davada 100 bin Euro talep ediyor. İtalyan Başbakanı’nın, davayı kazanabilirse, elde edeceği tazminatı erkek şiddeti mağduru kadınları desteklemek için bir fona bağışlayacağı belirtildi.

Mussolini hayranı Giorgia Meloni kimdir?

TEMMUZ AYINDA İFADE VERECEK

Meloni’nin avukatı Maria Giulia Marongiu, istenilen meblağın sembolik olduğunu ve tazminat talebinin “bu istismarının kurbanı olan kadınlara suç duyurusunda bulunmaktan korkmamaları yönünde bir mesaj göndermek” anlamına geldiğini söyledi. Meloni’nin temmuz ayında ifade vermesi bekleniyor.

Kaynak: BBC