İtalya Başbakanı Meloni’den gizli Kapalıçarşı ziyareti

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 9:05 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 9:25 pm

Türkiye’yi ziyaret eden İtalya Başbalanı Meloni, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi öncesinde Kapalıçarşı’yı gezdi.

İtalya’nın göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen sağ görüşlü Başbakanı Giorgia Meloni, Türkiye’yi ziyaret etti. Meloni, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde İstanbul’da gizlice Kapalıçarşı’yı ziyaret etti.

Meloni’nin Kapalıçarşı’daki durağı Havuzlu Restoran oldu. Burada İtalyan Başbakanı, işletme müdürü Metin Sönmez ağırladı.

Kendisine ikram edilen sütlaç, kazandibi ve ayva tatlısının tadına bakan Başbakan, “tatlılara bayıldığını” söyledi.

Başbakan Meloni’ye Türk kahvesi ve çay da ikram edildi.

ERDOĞAN’LA BİR ARAYA GELDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul etti. İki lider arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede iki ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkiler masaya yatırıldı. Ayrıca görüşmede küresel meselelerde de konuşulan başlıklar arasında yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Meloni

MELONI’NİN İLK ZİYARETİ

İtalya’nın ilk kadın başbakanı olarak 2022 yılının Ekim ayında göreve gelen Giorgia Meloni’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

İtalya’dan bu düzeyde son ziyaret, dönemin Başbakanı Mario Draghi tarafından Temmuz 2022’de, 3’üncü Hükümetler Arası Zirve marjında gerçekleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Meloni, telefon görüşmelerinin yanı sıra G20 ve NATO zirveleri, COP28 ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu gibi organizasyonlarda ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

Meloni, Kapalıçarşı, Erdoğan, İtalya

Faşist Mussolini hayranı İtalya Başbakanı Meloni, Nazi kol bandlı vekili bakan yardımcısı yaptı

Kaynak: TELE1