İsviçre’de 23 Nisan Festivali’ne saldıranlar gözaltında

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 9:43 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 9:43 am

İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kutlamalarına saldıran ve terör örgütü PKK yandaşları olduğu belirtilen 5 kişi gözaltına alındı.

İsviçre’de Basel Kanton Polis Teşkilatının internet sitesinden yapılan açıklamada, dün yerel saatle 18.00’de şehir meydanında gerçekleştirilen saldırıya polisin müdahale ettiği ve Türklere saldıran 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada saldırganların öğlen saatlerinde festival alanına gelip katılımcılara sözlü saldırıda bulunduğu da aktarıldı.

Gözaltına alınan saldırganların 24 ve 30 yaş arasında oldukları, haklarında adli kovuşturma açıldığı kaydedildi.

POLİS, OLAYA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLERİ SAVCILIK İLE PAYLAŞIN DEDİ

Açıklamada, daha fazla şüphelinin yakalanması için saldırı anına tanıklık eden ve elinde görüntü olanların Basel Savcılığı Cezai Soruşturma Birimi’nin telefon hattı veya en yakın polis merkeziyle irtibat kurması çağrısı da yapıldı. İlgili görüntü ve fotoğrafların internetten “upload.stawa-bs.ch/2kZ5” adresine de yüklenebileceği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

İsviçre’nin Basel kentinde Türk vatandaşları tarafından yapılan 23 Nisan kutlama etkinliğine terör örgütü PKK’nın yandaşları tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırı esnasında büyük arbede yaşanırken, sayıları 40’a yakın olduğu tahmin edilen PKK’lı yandaşlar, Türk vatandaşlarına önce sözlü olarak hakaret etmiş daha sonra ise kutlama alanını koruma altına almak için kullanılan demir bariyerleri vatandaşların üzerine atmıştı.

Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanılmıştı:

“İsviçre’nin Basel kentinde bugün düzenlen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ne yönelik olarak terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir terör örgütünün ve sempatizanlarının Avrupa’nın göbeğinde bir çocuk şenliğini hedef alacak kadar alçalmış olmaları, terör örgütünün çirkin yüzünü uluslararası kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu menfur eylemin faillerinin süratle adalete teslim edilerek, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İsviçre’de 23 Nisan kutlamalarına PKK yandaşları saldırdı