İsveç’te skandal!

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 1:41 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 1:41 pm

Bir tatil köyünün hediyelik yağmurlukları hastanede koruyucu giysi olarak kullanılıyor. Aynı zamanda Stockholm’de, yabancılar arasındaki korona salgınında Türkler ikinci sırada yer alıyor.

Korona ile savaş veren İsveç İsveç hastanelerinde tıbbi ve koruyucu malzeme sıkıntısı giderilemiyor. Gerekli koruyucu malzeme bulunamadığı için insanlar sokaklarda maskesiz dolaşıyor, öğretime devam eden ilkokullardaki öğretmenler ve yaşlı bakımevi çalışanları da maske ve eldiven kullanmıyor.

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, yapımı için 65 milyar Kron harcanan Stockholm’deki Karolinska Hastanesi ile Solna ve Huddinge hastanelerinde çalışan doktor ve diğer sağlık görevlilerine Skara Sommarland Tatil Köyü’nün hediyelik yağmurlukları giydiriliyor.

KORONA ÖLÜMLERİNDE TÜRKLER İKİNCİ SIRADA

Öte yandan başkent Stockholm’de koronavirüsten ölen yabancılar sıralamasında Somali’lilerden sonra Türkler ikinci sırada yer alıyor. Başkent Stockholm’de göçmen kökenliler, İsveçlilerden daha çok etkileniyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Folkhölsomyndigheten’in yaptığı yeni açıklamaya göre; nüfuslarına göre en çok Somali ve Türkiye doğumlular covid-19 hastalığına yakalanıyor. Sıralamada daha sonra Iraklılar, Finlandiyalılar, Eritreliler, Suriyeliler, İranlılar ve eski Yugoslavyalılar yer alıyor.