İsveç’in Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarı Dışişleri’ne çağrıldı

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 6:12 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2022 Pazar 4:33 am

İsveç’in Göteborg şehrinde PKK/PYD/YPG yandaşlarının gerçekleştirdiği terör propagandası sebebiyle İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı, ülkesinin Göteborg şehrindeki terör propagandası nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsveç’in Göteborg şehrinde terör örgütü PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 21 Temmuz’da gerçekleştirilen terör propagandasının öğrenilmesi üzerine İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırıldı ve Stockholm’de İsveç makamları nezdinde girişimde bulunularak Türkiye’nin güçlü tepkisi iletildi.

Diplomatik kaynaklar, “Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli yasal ve adli tedbirlerin alınması ve üçlü muhtırada kayda geçirilen taahhütler ışığında somut adımların atılması yönündeki beklentilerimiz vurgulanmıştır.” ifadelerini kullandı.

NATO GENEL SEKRETERİ AÇIKÇA ÜÇLÜ MUHTIRA NATO BELGESİ DEĞİL DEMİŞTİ

NATO’ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde Türkiye’nin endişelerini gidermeye yönelik üçlü muhtıra imzalanmıştı.

Belgede, “Müstakbel NATO müttefikleri olarak Finlandiya ve İsveç, milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verirler. Bu çerçevede, Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır” ifadesi kullanılmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Temmuz’da  “NATO’nun kayıtlarına PKK girmiştir, YPG girmiştir, PYD girmiştir ama hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, imzalanan üçlü muhtıranın açıkça bir NATO belgesi olmadığını dile getirmişti. Stoltenberg “O bir NATO belgesi değil” demişti.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’İn ifadelerini Twitter hesabından paylaşarak, “Yoksa Yine kandırıldınız mı?” demişti. Çakırözer’in paylaşımı şöyleydi:

 

“Yine kandırıldınız mı?
Yoksa kandırdınız mı!
TR/FIN/ISVEÇ metnini ‘YPG ve FETÖ’yü #NATO kayıtlarına terör örgütü olarak soktuk’ diyen Saray yönetimi anlaşmanın kırkı çıkmadan yalanlandı!
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:
‘It is not a NATO document / O bir NATO belgesi değil!””