İsveç ve Finlandiya heyetleri Ankara’ya geliyor

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 1:46 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 3:50 pm

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya‘dan heyetlerin çarşamba günü Ankara’ya geleceklerini açıkladı.

Finlandiya ve İsveç heyetleri NATO üyeliklerine karşı çıkan Türkiye ile temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geliyor. Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, “İsveç ve Finlandiya olarak heyetlerimizi Ankara’ya gönderiyoruz. Ziyaret yarın gerçekleşecek yani temaslar devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Haavisto, geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto’nun telefon görüşmesi yaptığını, iki liderin Finlandiya’nın terörizme ile mücadelesini ele aldıklarını söylemiş ve “PKK, Avrupa’da terör örgütü olarak listelendiği için Finlandiya topraklarında terör faaliyeti hazırlığına izin vermemek için üzerimize düşeni yapmamız önemlidir” açıklamasını yapmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan da yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetimiz ile İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara’nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecektir.” denildi.

Finlandiya’dan Türkiye açıklaması: PKK’yı yakından izleyeceğiz