İsveç ve Finlandiya heyetleri Ankara’da: Görüşmeler başladı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 4:12 pm

Finlandiya ve İsveç heyetleri NATO üyeliklerine karşı çıkan Türkiye ile temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

Rusya – Ukrayna savaşının ardından NATO’ya girmek için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya’nın heyetleri başvurularına karşı çıkan Türkiye’yle görüşmek için Ankara’ya geldi.

Türkiye heyetine, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık edecek. İsveç ve Finlandiya heyetlerine ise, İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara başkanlık edecek.

İSVEÇ’TEN AÇIKLAMA

Görüşmeler sürerken, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson bir değerlendirmede bulunarak çözüme odaklanılacağını söyledi. Andersson, ”Listedeki konuları konuşacağız ve Medyada veya başka yere yapılan açıklamalarda tam olarak anlaşılmayan başlıkları masaya yatıracağız” dedi.

Andersson teröre destek oldukları yönündeki iddiaları yalanlayarak, ”Mesela bizim terör organizasyonlarına finansal yardım yaptığımız veya silah sağladığımız ile ilgili iddialar. Biz tabii ki terörist organizasyonlara para da silah da yollamıyoruz” diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya heyetleri Ankara’ya geliyor