İsveç şovunun altından ’26 bin dolar’ çıktı! Yandaş yazar aileyi suçlamıştı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 11:43 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2020 Salı 8:50 pm

İsveç’te koronavirüs hastalığına yakalanmasına rağmen tedavi edilmediği iddia edilerek, Sağlık Bakanlığı tarafından özel jetle Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in ailesinden 26 bin dolar istendiği ortaya çıktı.

Emrullah Gülüşken’in Türkiye’ye getirilme süreci hem İsveç’te hem de Türkiye’de  tartışılmaya devam ederken, aileden Türkiye’ye getirilmeleri karşılığında 26 bin dolar istendiği ortaya çıktı.

AKP siyasi şov mu yaptı? İsveç’te onlarca Türk ölürken sadece Gülüşken Türkiye’ye getirildi

Emrullah Gülüşken, kızlarının çağrısı üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla Türkiye’ye getirilmiş, olay AKP tarafından siyasi şova dönüşmüştü.

İsveç’ten getirilen hasta, AKP’nin siyasi şovu muydu? Tele1 İsveç muhabiri Seda Şanlıer açıkladı

Semira Gülüşken, konsolosluk ile irtibat kurmalarını öneren bir Twitter kullanıcısına verdiği yanıtta, konsolosluğa ulaştıklarını ancak kendilerinden 26 bin dolar istenildiğini söylüyor.

İşte o mesaj:

Semira Gülüşken’in konsolosluğun kendilerinden 26 bin dolar istediğine ilişkin başka bir mesajı ise şöyle:

YANDAŞ SABAH YAZARI ÇEK: GÖZ RAHATSIZLIKLARINI BİLE KONTROL ETTİRDİLER

Yandaş Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Çek, Emrullah Gülüşken, kızlarının ilk çağrılarının ardından, Twitter’daki hesabından, “Bu olayın göründüğü gibi olmadığını” söylüyordu.

AİLEYİ BUNALTMAKLA SUÇLAMIŞTI

İsveç ve İsviçre’yi de karıştıran yandaş yazar Mehmet Çek,ailenin çağrıları karşısında, “Bu ailenin burada ve İsviçre’de bütün ilgilileri bunalttığını” yazmıştı.

Can Ataklı İsveç’ten getirilen Koronalı vatandaşla ilgili gerçeği sorguladı

Gazetecilik yerine AKP iktidarının her yaptığını övmekle tanınan yandaş, “Bakın konsolosluğumuz tarafından kontrol ve muayene ettirildiler. Hatta koronayla alakasız – göz gibi- rahatsızlıkları için bile kontrol ettirdiler” diye yazmıştı.

Mehmet Çek, aile Türiye’ye getirilince bu twitini hemen sildi ve Türkiye’nin nasıl büyük bir ülke olduğuyla ilgili iktidarı öven paylaşımlar yapmaya başladı.