İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Kur’an yakılması’ açıklaması

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 9:18 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 9:18 am

İsveç’in başkenti Stockholm’de polisten izin alınarak düzenlenen eylemde bir kişi Kur’an yakması tepkilere neden oldu. İsveç Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla eylemi kınadı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de polisten izin alınarak düzenlenen eylemde bir kişi Kuran yaktı. Kent merkezindeki eylem sırasında, küçük bir karşı protesto da yapıldı. Eylemin ardından dünyanın birçok yerinden tepkiler geldi.

Tepkilerin ardından İsveç Dışişleri Bakanlığı yazulu bir açıklama yaptı. İsveç televizyonu SVT’nin haberine göre, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT), Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Muhammed’e yönelik tekrarlanan saygısızlıklara karşı “toplu önlemler” alınması çağrısında bulunmasının ardından, İsveç Dışişleri Bakanlığı, televizyona bir yazılı açıklama gönderdi.
Açıklamada, “İsveç hükümeti, ülkedeki gösterilerde bireylerin İslamofobik eylemlerinin, Müslümanlar için kırıcı olabileceğini anlıyor. İsveç hükümetinin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmayan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz” ifadesine yer verildi.

Kur’an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasının “açıkça provokasyon” olarak nitelendirildiği açıklamada, “Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve bunlarla ilgili hoşgörüsüzlüklerin İsveç’te veya Avrupa’da hiçbir yeri yoktur” görüşü paylaşıldı.

Kur’an yakılmasının ardından İsveç’in Irak Büyükelçiliği’ne baskın!