İstismarcı tarikat liderine verilen ceza belli oldu

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 1:19 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 5:30 pm

Uşşaki Tarikatı Şeyhi Eyyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki çocuğu istismardan tutuklanmıştı. Sakarya’nın Akyazı ilçesinde müridinin çocuğunu istismar eden Şağban hakkında verilen ceza belli oldu.

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi’nde yaşayan ve Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. İstismarcı Eyyüp Fatih Şağban’ın emlak zengini olduğu ortaya çıkmıştı. Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı. Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Kızın babası F.A., Fatih Nurullah’tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı. İddianamede Şağban’ın çocuğa zincirleme istismar suçundan 22,5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Şağban’ın avukatı ise istismarı reddederek bunun bir kumpas olduğunu iddia etmişti. İstismarı aklayan söylemlerde bulunan avukat “Çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadeleri tutarsız” demişti. Sanık avukatı, “Ben 12 – 13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış” ifadelerini kullanmıştı.

CEZA BELLİ OLDU

Cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Uşşaki tarikatı lideri Eyyüp Fatih Şağban, ‘cinsel istismardan’ suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri hakkında skandal açıklama