İstismar şüphelisi baba serbest kalıp kızının yanına gitti

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 2:05 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 4:12 pm

FIRAT YEŞİLÇINAR – TELE1

İstanbul ‘da yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğu 12 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kaldı. Anne Y.T çocuğun babasından şüphelendiklerini söyledi. Şüpheli olan baba serbest kaldıktan sonra kızının da yaşadığı eve gitti.

TELE1’e konuşan anne Y.T, “Kızım cinsel istismarı daha önce arkadaşına anlattı. Ben olayı 13 Nisan’da öğrendim. O gece karakola gittik. Baba da karakola getirildi. Ertesi sabah Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) götürüldük. Çocuğun muayenesi yapıldı ve kan testi alındı. Görüntülü pedagog, savcı ve avukat eşliğinde sorgusu gerçekleşti. Babanın ifadeye göre tutuklu yargılanacağı söylendi. Biz de eve gönderildik. 2 saat sonra ise babanın serbest bırakıldığını öğrendik. Serbest bırakıldığından avukatın da haberi yoktu. Avukat bunun imkansız olduğunu söyledi. Dosyayı inceledi avukatımız. Baba da o gece yanımıza geldi. Sakin bir şekilde bizimle konuştu. Çocuğun olayı kendi kendine gerçekleştirmiş alabileceğini söyledi. Sonra o gece gitti. 4 gün önce elektronik kelepçe takıldı. Dosya toparlanmadı. Çocuğum babasının istismarda bulunduğunu söylüyor. Elde ettiğimiz raporlar da istismar olduğunu gösteriyor ama bir işlem yapılmıyor” dedi.

AVUKAT: TUTUKLANMAYA DÖNÜK TALEBİMİZ VAR

Dosyanın avukatı İrem Özkan, “Soruşturmanın gizliliği var. Deliller toplanıyor. Raporların dosyaya girmesini bekliyoruz. Uzaklaştırma kararı var. Adli kontrol kararları alındı. Delillerin toplandıktan sonra tutuklanmaya dönük talebimiz olacak.” diye konuştu.