İstinaf karar verdi! Nagehan Alçı yeniden yargılanacak

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 3:36 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 3:36 pm

Yandaş Gazeteci Nagehan Alçı‘nın asker eşlerinin soyunmasına yönelik attığı tweet için açılan davada İstinaf Mahkemesi, Yerel Mahkeme’nin kararını bozdu. Dosya, yargılamanın yeniden yapılması için mahkemeye gönderildi.

Nagehan Alçı’nın “Bizim askerlerin eşleri ve sevgilileri de Güneydoğu’daki gaziler için maarif takvimine soyunsun!” paylaşımına yönelik açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Eşi Hava Pilot Yarbay olarak görev yapan Püren Ödemiş, Alçı’nın paylaşımı üzerine tazminat davası açmış, dosya reddedilmişti.  Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, mahkemenin Eylül 2020 tarihli bu kararına Ödemiş’in avukatı itiraz etti. İtiraz üzerine dosyaya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi baktı. Daire, yerel mahkeme kararını kaldırdı.

TAZMİNAT DAVASI REDDEDİLMİŞTİ

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının yaşandığı süreçte ilk sırada olan Alçı’nın yaptığı paylaşım tartışmalara yol açmıştı. Alçı’ya karşı dava açma yoluna giden kişilerden biri de eşi hava pilot yarbay olarak görev yapan Püren Ödemiş oldu. Ödemiş, İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat talepli dava açtı. Ödemiş, Alçı’nın paylaşımının tüm asker eşlerini kapsadığını, asker eşi olması nedeni ile onuruna ve haysiyetine saldırıldığını öne sürdü. Davaya bakan mahkeme husumet yönünden ret kararı verdi. Karada özetle “Davalı bir topluluğu hedef aldı. Davanın, topluluk temsilcisi tarafından açılması gerekir. Davacının (Püren Ödemiş) ‘taraf’ sıfatı yok. Bu nedenle aktif husumet yönünden davanın reddi gerekir” denildi.

İSTİNAF MAHKEMESİ: RET EDİLMESİ DOĞRU OLMAMIŞ

Dairenin kararının gerekçesinde şu hüküm yer aldı: “Davacı (Püren Ödemiş) tüm asker eşleri adına değil kendi adına dava açmış. İhlal edildiği iddia edilen kişilik hakkı davacının kişilik hakkıdır. Bu durumda davacının taraf sıfatı bulunuyor. Taraf sıfatı olmadığı gerekçesi ile dava şartı yokluğunda ret edilmesi doğru olmamış.”

Nagehan Alçı’nın TELE 1 yalanı mürekkebi kurumadan çöktü