İstiklal’deki terör saldırısının kritik ismine Suriye’de operasyon

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 10:04 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 12:38 am

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında, fail Albashir ve saldırının organizatörü Bilal Hassan’a yardım ve yataklık ettiği tespit edilen ‘Hüsam’ kod adlı PKK’lı terörist Suriye Azez’de yakalandı.

Taksim İstiklal Caddesinde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen, 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve 81 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısında yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyla ilişkili olduğu tespit edilen ‘Hüsam’ kod adlı terörist Suriye’nin Azez kentinde yakalanarak gözaltına alındı.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Saldırının ardından failin yakalanması için çalışma yürüten polis ekipleri, Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli saldırganı yakaladı. Albashir’in ifadesinde saldırı talimatını, PKK’nın sözde sorumlusu “Hacı” kod adlı teröristten aldığını belirtti.

Öte yandan Albashır’ın, 2 ay Mümbiç’te kaldıktan sonra 4 ay önce Türkiye’ye geldiği belirlendi.

‘HÜSAM’ KOD ADLI TERÖRİST SURİYE’DE YAKALANDI

Saldırıyla ilişkili olduğu tespit edilen Hüsam kod adlı PKK’lı terörist, Türk polisinin Suriye’nin Azez kentinde düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

YARDIM VE YATAKLIK YAPMIŞ

‘Hüsam’ kod adlı teröristin, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir ile saldırının Türkiye ayağının organizatörü Bilal Hassan’la birlikte aynı yerde kaldığı ve teröristlere yardım yataklık ettiği tespit edildi.

AA: Bombalı saldırı hazırlığındaki iki terörist yakalandı