İstifası kabul edilseydi Süleyman Soylu’nun yerine o isim gelecekti

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 4:04 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 4:24 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aldığı istifa kararını ilk başta kabul ettiği ve yerine gelecek ismi o gece belirlediği öğrenildi.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre; Türkiye’nin gündemine oturan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’nun reddedilen istifasının perde arkasına yönelik yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İstifa krizi AKP’deki çatlağı daha da büyütürken, parti kulislerinde ise bilek güreşi olarak yorumlandı.

Yaşanan istifa olayı ile AKP’de Erdoğan sonrasına yönelik liderlik mücadelesi daha da keskinleşti. Partili kaynaklar, özellikle Pelikan adıyla bilinen yapının istifasının kabul edilmemesiyle Soylu’nun güçlendiği algısından rahatsız olduğu ve önümüzdeki süreçte yeni hamlelerde bulanacağını öne sürüyor.

AKP’li belediyeden işçilerin ücretlerine Koronavirüs kesintisi!

YERİNE MEHMET ÖZHASEKİ GELECEKTİ

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk etapta Soylu’nun istifasını kabul ettiği ve AKP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi İçişleri Bakanı olarak atama kararı aldığı öğrenildi.  Erdoğan’ın salgının ardından  olası bir kabine değişikliğinde Soylu’yu başka bir bakanlığa kaydırılabileceği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı bu gece başlıyor! İşte İstanbul’da açık olacak iş yeri ve kurumlar…