İşten çıkarıldığını açıklayan TIR şoförü Malik Yılmaz’dan, Soylu’ya cevap!

Yayın tarihi: 30 Mart 2020 Pazartesi 9:27 pm - Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi 9:29 pm

TELE1 Ana Haber Bülteni’nde Murat Taylan’ın konuğu olan TIR şoförü Malik Yılmaz yaşadıklarını TELE1’e değerlendirdi. Yılmaz, video yayıldıktan sonra işten de çıkarıldığını açıkladı.

Murat Taylan’ın sorularını cevaplayan Malik Yılmaz şöyle konuştu: “Bizler TIR şoförleri olarak bu evde kal çağrısına en çok uyması gereken çalışanlarız. Biz bu çağrıyı başta duyunca sevindik. Ama biz çalışmak da zorundayız. Sürekli limanlara girip çıktığımız için buralar çok tehlikeli aynı zamanda. Biz TIR şoförleri olarak virüsten çok korkuyoruz. Dile getirmek istediğimiz şey buydu aslında. Biz virüs kapmak istemiyoruz virüsü kimseye bulaştırmak istemiyoruz. Sağcı solcu ayrımı yapmadan tüm herkesin düşmanı bu virüs. Biz evde oturmayı herkesten daha çok oturmak istiyoruz. Biz bu düzen yüzünden çalışıyoruz. Maddi sıkıntımızdan dolayı bu konuşmayı yaptık.”

Video çeken TIR şoförü neden gözaltına alındı? Bakan Soylu cevapladı

SÜLEYMAN SOYLU’YA YANIT

“Ben burdan İçişleri Bakanımızın sözlerine cevap vermek istiyorum. Ben bugüne kadar siyasetle hiç uğraşmadım. Paylaşımım belki halkın hoşuna gittiği için bu kadar yayıldı. Benim insanları galeyana getirip anayasaya karşı çıkmak gibi bir niyetim yoktu. Ben evde kal talimatının bir yasa olduğunu emniyette öğrendim. Bu bir yasaydı ve ben bunun karşısında evde kalınamayacağını dile getirdiğim için alındım. Ben bu yasaya karşı çıktığım için işlem gördüm. ”

“Beni bu düzeniniz öldürür” diyen TIR şoförü gözaltına alındı