İşten çıkarılan PTT emekçisi polise isyan etti: ‘Ben işçiyim, babayım ben baba!’

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 6:40 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 6:40 pm

Pandemi döneminde işten çıkartılan PTT emekçilerinin yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Emekçilerden biri, “Ben işçiyim, babayım ben baba. Kim hesabını verecek? Ben askerini, polisini seven adamım” diyerek tepki gösterdi.

PTT’nin taşeron firmasında sendikalaşan emekçilerin bir kısmı pandemi döneminde yasak olmasına rağmen Kod 29 ile işten atıldı, bir kısmı da ücretsiz izne çıkarıldı.

38 gündür İstanbul ve İzmir’deki PTT işyerleri önünde eylem yapan emekçiler, Ankara’ya PTT Genel Müdürlüğü önünde gelerek seslerini duyurmaya çalıştı ancak polis engel oldu.

İşten atılan bir PTT emekçisi, polislere “Buradaki adamların hepsi PTT’nin taşeronunda çalışıyor. Devletini, vatanını seven adamlar. Ben işçiyim, babayım baba. Kim hesabını verecek? Ben askerini, polisini seven adamım” diye tepki gösterdi.

“BİZ EKMEĞİMİZİ İSTİYORUZ KOMİSERİM”

PTT emekçileri polislere “Biz ekmeğimizi istiyoruz komiserim” diye dertlerini anlatmaya çalışsa da eylemlerine izin verilmedi.

Emekçilerin eylemlerine izin verilmemesine yaptıkları yazılı açıklama ile şöyle tepki gösterdi:

“PTT işçileri sendikasının bilgi notu: Bizler PTT-SEN ve PTT KARGO-SEN Genel Merkez Yöneticileriyiz. Aynı zamanda PTT’ye yıllarca emek vermiş postacı, kargocu, taşeron işçileriz. Yıllarca taşeron şirketlerin keyfi uygulamaları altında ezilmiş, hor görülmüş PTT Taşeron işçilerinin hakkını savunduğumuz için anayasa ayaklar altına alınarak işimizden edildik. 38 gün boyunca İzmir ve İstanbul direnişlerimizle muhataplarımıza sesimizi duyurmaya çalıştık. Fakat bir devlet kurumunda yaşanan bu açık aleni hukuksuzluğa karşılık tek bir cevap alamadık.

“İŞÇİNİN KARŞISINA DİKİLEN YASALAR NEDEN PATRONLARA UYGULANMIYOR”

Bugün burada PTT Genel Müdürlüğü önünden bir kez daha soruyoruz; Taşeron işçilerin sendika kurma hakkı yok mu, bizim işten çıkarılmamıza sebep olan herkesin TCK 118’e göre yargılanması gerekmiyor mu? Her fırsatta biz işçilerin karşısına dikilen yasalar neden patronlara, yöneticilere uygulanmıyor? Taleplerimiz çok açık ve net; işten çıkarılan sendika yönetici ve temsilcilerimiz işe iade edilsin, ücretsiz izin kaldırılsın, taşeron işçisinin yaşadığı baskı, zulüm ve mobingler son bulsun.”